Ses snart igen?

Att säga hej då har aldrig varit min favorit sysselsättning. Det blir så tungt, så laddat, så sorligt.
Fastän man vet ibland att det inte alls är för alltid som man tar avsked av människan, så blir man så sorlig i stjälen, så tom på något sätt. Känns som om en del av en försvinner, minnena man upplevt tillsammans spelas upp som en film i ens tankar.

Jag har sagt adjö för många gånger i mitt liv. Känns som om varje delmoment i ens liv bidrar till fler adjöer. Sannerligen stannar vissa människor stabilt i mitt liv även fast många mil, skogar, och vatten håller oss på avstånd. Dessa männinskor bringar mig lugn och säkerhet, dom bevisar mig att det inte spelar någon roll var man befinner sig när det handlar om riktig vänskap, riktiga band.

En gång på väg till ett spinningpass pratade jag och min vän N om hur det kändes att bo i Gävle och plugga. Jag kunde dra en paralell till ett väntrum mellan två världar. Första världen den ”oskyldiga, barnvärlden” hade man kommit ur, och hamnade mitt i mellan ”vuxenvärlden” och barnvärlden, där tiden stod stilla lite, där inte saker och ting inte va lika latsjo lajban som i barnvärlden men samtidigt inte lika viktiga och seriösa som i vuxenvärlden. Där stod man, och väntade på att tiden skulle passera, på att man skulle få kunskap och livserfarenhet för att äntligen få kliva ur rummet, och äntligen få stå på egna ben, i den spännande och ack så allvarliga vuxenvärlden.

Nu står man där, redo för att öppna dörren och kliva ut, och tänka sig att den stunden skulle kännas så läskig så fylld av förhoppningar och drömmar. Med handen på handtaget kollar jag tillbaka, och tänker på alla goda stunder jag haft i ”väntrummet”, alla underbara människor jag träffat, förundras över om jag någonsin kommer sluta vara mammas och pappas lilla flicka, och hur allt kommer att fortsätta….

Följ med över tröskeln!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s