Det här med att sova dåligt om nätterna…

 

 

Antar att det är så naturen förbereder en för framtiden. Det ska inte vara en fröjd att sova om nätterna redan nu, innan bebisen ens har kommit. Jag sover oroligt varje natt, vrider och vänder utan att kunna hitta ett bra sätt att sova på.

Flera nätter har jag försökt hitta något läge som jag kan sova på utan att få ont i magen eller nacken. Jag är en sån där som sover på mage normalt sätt, eller på rygg men det går inte så bra längre kan man väl säga så nu är det en evighets kamp för en ny ställning att sova gott på, vänja sig, försöka ialf.

Något jag börjar lära mig är att allt där inne drar mer till höger så det är mycket skönare att sova på vänster sida, sen har jag också börjat förstå att det underlättar att ligga lite i framstupa sidoläge, det trycker inte för mycket mot magen och det är ganska skönt även för blåsan som annars trycks ner ganska rejält och bidrar till att man måste upp och kissa. Det får jag göra ändå 1 gång per natt som det är men det är hållbart så länge.

Magen växer… känns ganska mycket denna vecka, huden spänner på något sätt, känner mig lite som en ballong. Men det ska väl töja sig lite och vänja sig vid nya formen. Bara att bita ihop då det från v 15 till vecka 20 växer så det knakar… Det är nu det drar igång så att säga.

Annars förutom det här med dålig sömn om nätterna mår jag bra. Räknar dagarna till RUL som är i augusti, känns som en evighet dit. Hoppas också att börja känna något i magen snart, nog för att min BM sa att det kan ta tid då min moderkaka ligger i fram, och dämpar rörelser osv men jag är förhoppningsfull! 🙂

2 dagar kvar av vecka 15 så traskar vi i in i vecka 16. Tiden går fort så här långt tycker jag. Känns som igår jag var i vecka 5-6…

Det får bli allt för idag. Ni som varit gravida eller är och har tips för hur man kan få bättre sömn, lämna kommentar nedan! Jag uppskattar alla tips ni kan ge! 

 

 

Annonser

4 reaktioner på ”Det här med att sova dåligt om nätterna…

 1. Så mysigt att läsa allt, givetvis inte mysigt att inte kunna sova bra, men jag tror att det sakta men säkert blir bättre, jur mer du vant dig vid en bra ställning att sova i! 🙂 Sen så är det definitivt som du säger, man förbereds inför vad som komma skall hehe 🙂

  Gilla

 2. Så mysigt att läsa allt, givetvis inte mysigt att inte kunna sova bra, men jag tror att det sakta men säkert blir bättre, jur mer du vant dig vid en bra ställning att sova i! 🙂 Sen så är det definitivt som du säger, man förbereds inför vad som komma skall hehe 🙂

  Gilla

 3. Ja jag är ju en sidsovare i vanliga fall men håller m om att vänster sida gick bäst! Tydligen kan man klämma åt nån stor blodådra om man ligger på höger o det är därför det blir obehagligt. När foglossningen kom flyttade även en hemsk kudde in mellan benen. Fy faen vad skönt det var att slippa den sen!

  Gilla

 4. Ja jag är ju en sidsovare i vanliga fall men håller m om att vänster sida gick bäst! Tydligen kan man klämma åt nån stor blodådra om man ligger på höger o det är därför det blir obehagligt. När foglossningen kom flyttade även en hemsk kudde in mellan benen. Fy faen vad skönt det var att slippa den sen!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s