Summering av dom första 15 veckor…

Tänkte jag ska uppdatera här inne även med första delen av graviditeten, då jag faktiskt inte skrev något i bloggen först vid vecka 15 eller så, men här kommer en summering av dom första 15 veckorna från ett annat ställe där jag brukade skriva in info varje vecka…

Slutet av vecka 4:
Började testa med stickor denna vecka. Redan i måndags den 23/4 tog jag första gravtestet som var blankt. Men dagen efter den 24 april började jag ana en rosa nyans som stärkts varje dag. Idag 28/4 är den ganska starkt rosafärgad. Jag är så lycklig! Lycklig för att det denna gång visade redan på BIM -5, för att jag har haft känningar i livmodern. Jag har haft molvärk, i form av mild mensvärk och jag tror att det sitter rätt denna gång, jag tror att det ska gå vägen denna gång. JAG VET DET! Tackar universum för detta under!

Lilla du i min mage, om du bara visste hur mycket jag längtar efter dig, hur glad jag är att du är där inne, och att du växer för varje dag. Jag är så lycklig att få ha dig inom mig! Vi längtar så och håller tummarna för att allt ska vara perfekt denna gång!

Slutet av 5:e veckan
Inga större ändringar den veckan mer än att alla symptomerna blir starkare. Annars en ganska lugn vecka.

Har äntligen gått in i vecka 6, på måndag är det dags för första VUL och jag är nervös. Det viktigaste är att jag kommer att se en liten bebis i min livmoder, för jag vet att den är där i. Jag vet det för att det känns så i magen. Magkänslan är bra! Denna gång ska vi ha beibs i januari, då vårt lilla pyre ska komma till oss!!

Du syntes!!! En liten skugga syntes på skärmen och mamma hjärtat värmdes!!! Nästa gång vi ses är om exakt 2 veckor då vi hoppas du kommer att vara mer synlig nu är du liten som ett litet korn.

Jag tackar universum varje dg för var dag jag får uppleva med dig, du är ett mirakel, ett kärleksbarn, mamma och pappa längtar efter dig så!!!

Slutet av 6:e veckan

Veckan har varit bra, sumåtpmerna har varit ganska behagliga. Lukterna runt om mig har blivit mycket starkare har känt lite känsla av åksjuka. Magen är svullen, allt som allt är det helt ok. Har berättat för några i min närhet.  Mensen är nu 15 dagar sen.. hurra!

Slutet av 7:e veckan

En vecka med mycket vila och lugn och ro, då det varit ledighet från jobbet. Men, tyvärr har jag börjat må illa ibland så det har varit lite jobbigt till och från. Men då man varit hemma en del så har det gått att hantera ganska bra. Inga kräkningar endast illamående. mest triggt med lukter men också på grund av hunger. Kissar mer ofta på nätterna, vissa nätter blir jag tvungen att gå upp flera gånger… 🙂 Haft lite växtvärk på kvällarna, och gått upp i vikt lite gran enligt vågen. Känner mig svullen :S
Brösten växer och gör ont…

Fick se dig igen, du är så fin, liten bara 1 cm stor men så fin, som om någon målat upp den perfekta UL bilden som går att måla upp för en blivande mamma som oroar sig för sin bebis. Du har ett slående hjärta, jag såg den ticka på skärmen, den är liten men slår snabbt, gud, tårarna gick inte att hålla undan. Du är så fin lilla älskling! Gick ut från läkaren med darrande händer, och en fin bild på dig, liten mirakel!

Slutet av 8:e veckan

Denna vecka var det premiär för kräkningarna! Huga jag kräktes för att min katt Leah hade varit på toaletten och bajsat. Lukten från lådan spred sig likt en pest, och det doftade outhärdligt!!! Jag fick springa till toaletten och allt jag hade ätit följde med… Hoppades jag skulle klara mig undan från det! Men men, det upprepade sig bara dagen efter, då min katt denna gång kräktes , lukten blev för mkt och jag kräktes igen. Det ser ut som att kräkningarna har börjat…

Slutet av 9:de veckan

Blev inskriven hos barnmorskan. Mått illa hela veckan, kräkts några gånger. Inte varit mitt gladaste jag, haft gäster hela veckan och det har varit ganska påfrestande med all cigglukt. Vilat massa under helgen.

Slutet av 10:de veckan

Mått illa början på veckan, kräktes, lite grinig över det, var hemma måndag – onsdag och vilade, blev något bättre. Veckan avslutades med kräk :9 Men annars en bra vecka, har känt mig ganska pigg ändå.

Slutet av 11:e veckan

Helt ok vecka, lite trött på morgnarna. Illamåendet började avta i mitten av veckan och är nästan borta. Känslan är helt annorlunda igen. Berättade för alla på jobbet och det blev väldigt skönt att inte behöva dölja något mer, utan kunna prata om det helt fritt! :))

Slutet av 12:e veckan

Helt ok vecka, inga förändringar. Kissnödig varje natt, alltså vaknar jag av det varje natt, och sömnen blir avbruten. Men det gör inget. Man vänjer sig.

Midsommarafton, mycket samtal med familj om att jag är gravid, och hur det känns. Tittade på små bebisar som firade midsommar på ängen, nästa år är det vår tur! Känns overkligt!

Avslutade midsommarkvällen med kräks! Inte så kul med sånna här påminnelser på vad som varit, jag har ju mått bra på senaste tiden!

Slutet av vecka 13

Denna vecka innebar KUB . 🙂 Vi fick se lilla bebisen där inne i magen som såg lugn och tröttig ut. Hjärtat slog fint, allt såg fint ut och vi fick lägsta värden man kunde få 1:20 000. Skönt att få fina resultat. Sambon var stolt som en tupp. Satt och sa hela tiden att han vill att bebisen ska komma nu nu nu! Han vill gärna hålla i famnen… hehe. Hanvar också tvungen att fråga BM när det är möjligt att se om det är kille eller tjej, hahaha typiskt!! Bebisen var lugn och fin, barnmorskan fick trycka och be mig lägga mig på olika sidor för att få h*n att ligga så som hon ville… till slut efter 6 glas vatten och en fylld blåsa lyckades vi! 🙂 Härligt att se hur stor bebisen blivit, förstår knappt att de tär sant, ligger där med små tjocka lår, små tår och fingrar, liten nästa och öron… galet overkligt!!! Men det är där, den rör sig, hjärtat slår i ca 155 slag i min… Älskade bebis!!

Har haft en ganska stressad jobbvecka, som påverkat mig negativt, då jag haft huvudvärk och varit väldigt sliten. Måste försöka tänka på det och ta det lite lugnare.
Har kommit ut med nyheten till alla och allt fler vet om det på jobbet nu och alla kommer och säger grattis stup i kvarten! Måste shoppa nya kläder snart, för jeansen sitter hårt mot magen, och den har faktiskt börjat växa nu, har gått omkring med öppen gylf men det är inte särskilt skönt! Hoppas jag hittar något bra att köpa framöver…

Vecka 14:

En ganska händelserik vecka, vad gäller graviditeten har det inte hänt så mycket mer än att magen börjar växa lite. Vi var på liten dejt tillsammans åkte färja över dagen, det var en mysig dag med god mat och härlig stund tillsammans. Såg också massa andra där med barnvagnar som var på turen över dagen, absolut något att göra i framtiden när bebisen är hos oss, väldigt barnvänligt att åka så där för dagen. Jag har mått ganska bra under veckan känt att jag haft lite mer energi. Hade ont i huvudet några dagar i början av veckan men det gav sig, vet inte om det var nacken eller väderomslag men det var ganska jobbigt, dock släppte det i mitten av veckan och helgen har varit fin. Har köpt mammabyxor, som sitter perfekt och är så sköna! Sen har jag också köpt några linnen ska bli kul att ha på sig lite fint 🙂

Vecka 15

En ok vecka. Sov ganska dåligt i början av veckan, men har lyckats hitta ett sätt som underlättar lite. Försöker vänja mig vid att sova på sidorna och inte på rygg för framtiden. Beställde hem en gravidkudde, får se om den hjälper för bättre sömn i resten av tiden. Magen har börjat växa. Känns som att det börjar synas allt mer nu. Kännt av hormonerna, är lite upp och ner i humöret kan man säga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s