En fin kväll som slutade olyckligt!

Måste nog få ur mig det här jag har på hjärtat och pränta ner det i ord istället för att gå och bära det inom mig. Ibland är det enklare att få ur sig saker och låta dom förbli där än att had om inom sig.

Lördag 1 september har vi bestämt att få ihop alla våra närmsta för en kombinerad kräftskiva/bröllopsmiddag tillsammans med familjen. Vi ville inte göra något stort utan passa på nu när min faster fortfarande är här och försöka samlas för en trevlig kväll tillsammans. Vi bjöd in alla, förberedde ett tält, bord, mat och dryck. Det blev verkligen en rolig och lyckad kväll tillsammans!

IMG_1294.jpg
IMG_1286.jpg
IMG_1293.jpg
IMG_1289.jpg

IMG_1311.jpg
IMG_1312.jpg

Kvällen var verkligen kanon. Jag blev jätte trött och vinkade godnatt till alla som blev kvar uppe en stund till. Så jag avvek kring 12 på natten för att göra natt. Sambon blev kvar uppe med pappa, faster, svärmor, svärfar och hans morbror, dom var vaken ett par timmar till, satte och pratade och hade det trevligt.

Imorse vaknar jag som vi hade bestämt, då vi pratade ihop oss att kliva upp kl 9 så mamma, pappa jag och faster kunde åka tillbaka till Sthlm tidigt då alla hade grejer inplanerade hemma. Så jag hann bara komma upp börja klä på mig som min mamma kommer in i stugan där vi sov och ber mig att lova inte bli orolig eller ledsen för mkt då jag ska tänka på magen och bebisen. Sedan berättade hon att pappa hade råkat illa ut på natten på väg ner till segelbåten där han och min sambo skulle övernatta (vi var så många där som skulle sova över att alla fick dela upp sig så gott det gick). Det hade regnat nonstop hela kvällen medan vi hade vår skiva och huset som mina svärföräldrar bor på är på en slänt uppe på en brant kulle så för att ta sig ner till bryggan måste man ner för en brant slänt igenom skogen och sen även en stig med brant kant ner mot stenarna och vattnet. Dom var 3 som gick ner, sambon, pappa och min svärfar. Dom var nästan framme vid bryggan, det var bäcksvart ute, men ett steg från bryggan halkade pappa på dom hala stenarna där och föll med ryggen rakt ner för stupet som är runt 3 m högt kantad med stenar. Ner med ryggen först, voltade han nerför. Det måste ha varit hemskt att se för min sambo och hans far som stod kvar uppe vid stigen. Min sambo rusade ner efter pappa, och fann honom medvetslös ihopsjunken, så han fick utföra första hjälpen på honom och försöka få liv i honom. När han vaknade till fick dom ta han från varsin sida och bära upp honom till huset. In i bilen och iväg till sjukhuset. Nu ligger han där och väntar på magnetröntgen imorgon och mer besked. Det är två frakturer i kotorna i ryggen dom övre som måste kollas ytterligare med magnetröntgen för att vidare bestämma om det behöver behandlas med kirurgi eller om det kommer att räcka med smärtstillande och en krage. Vi åkte in till honom så fort vi fick veta det här och var där i några timmar.

Det är hemskt hur lätt man kan göra sig illa, hur ett litet steg fel i natten på väg till båten kan ställa till det. Jag tackar gudarna för att det inte blev allvarligare än ett skrapsår i huvudet och två frakturer på kotorna, det kunde ha blivit så mycket mycket värre. Nu hoppas jag på bra besked imorgon, att pappa får medicin och kan få komma hem snart. Så han får återställa sig hemma och inte behöva ligga ensam på sjukhuset. Älskade lilla pappa. Så obehagligt när sådant händer. En stund är allt bra och en annan ligger en av ens närmsta i världen i en sjukhussäng med en krage runt halsen och med smärta.

Jag är ledsen att kvällen slutade som den gjorde och håller tummar och tår för att han ska bli bra snart!

Annonser

4 reaktioner på ”En fin kväll som slutade olyckligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s