Kan någon förklara poängen?

 

PicasaUp

Sen jag blev gravid har jag successivt börjat drömma mer och mer konstiga drömmar. Det börjar bli rejält jobbiga sådana också. Ofta handlar det om rädslan att förlora barnet, att förlora min man… att något eller någon vill skada mig och bebisen i min mage. Frustrationen växer sig stark för varje natt och nytt sätt att skrämma upp mig på. Jag fattar ärligt inte vad poängen med dessa drömmar är!

Jag vet att de tär helt normalt men det tömmer mig på energi om nätterna, jag vaknar ledsen och orolig över varför jag drömt sånna hemskheter. Jag vill inte uppleva sånt varje natt. Det värker i hjärtat rent fysiskt och psykiskt.

 

Annonser

10 reaktioner på ”Kan någon förklara poängen?

 1. Jag drömde också massor med mardrömmar när jag var gravid, jättejobbigt var det! Gör det dock fortfarande. Inatt drömde jag t ex att Milo var död, det var så verkligt och handlade om vardagen efteråt också. Hur jag var på besök hos bekanta och försökte vara ”vanlig” men så fort någon tog upp något om Milo så sprack det. När jag vaknade efteråt så fick jag typ tänka efter innan jag fattade att han faktiskt lever, han ligger i rummet här bredvid och lever. Världens lättnad och kärlek!

  Den största rädslan man har är ju att något ska hända ens barn, och det där undermedvetna som kommer fram i drömmarna är så sjukt obehagligt.

  Gilla

 2. Åh så hemskt att drömma något sådant!! Jag hatar drömmar som är så där verkliga att man vaknar med känslan i kroppen, och gråten i halsen. Det blir så påfrestande på kroppen och psyket, för man lixom bearbetar allt det där som i IRL. Hemska tanke att ens tänka sig att förlora ett barn och att behöva drömma om det är ju plågeri! Känns inte kul att höra att man fortsätter drömma hemskheter även efter graviditeten, ush, det börjar nu alltså och kommer att fortsätta fram i tiden… bara att stålsätta sig så gott man kan då…

  Gilla

 3. Jag drömde också massor med mardrömmar när jag var gravid, jättejobbigt var det! Gör det dock fortfarande. Inatt drömde jag t ex att Milo var död, det var så verkligt och handlade om vardagen efteråt också. Hur jag var på besök hos bekanta och försökte vara ”vanlig” men så fort någon tog upp något om Milo så sprack det. När jag vaknade efteråt så fick jag typ tänka efter innan jag fattade att han faktiskt lever, han ligger i rummet här bredvid och lever. Världens lättnad och kärlek!

  Den största rädslan man har är ju att något ska hända ens barn, och det där undermedvetna som kommer fram i drömmarna är så sjukt obehagligt.

  Gilla

  1. Åh så hemskt att drömma något sådant!! Jag hatar drömmar som är så där verkliga att man vaknar med känslan i kroppen, och gråten i halsen. Det blir så påfrestande på kroppen och psyket, för man lixom bearbetar allt det där som i IRL. Hemska tanke att ens tänka sig att förlora ett barn och att behöva drömma om det är ju plågeri! Känns inte kul att höra att man fortsätter drömma hemskheter även efter graviditeten, ush, det börjar nu alltså och kommer att fortsätta fram i tiden… bara att stålsätta sig så gott man kan då…

   Gilla

 4. Jag drömmer också mardrömmar men inget om bebisen ännu. Pratade med min vänner om detta igår och en av dem hade drömt att hon födde en uggla & julskinka, gissa om vi brast ut i gapskratt. Herrejösses vilka knasiga drömmar 😉
  Vilken vecka är du i? Själv går jag in i vecka 20 idag, nästa halvvägs 🙂
  Kram Nina.

  Gilla

 5. Jag drömmer också mardrömmar men inget om bebisen ännu. Pratade med min vänner om detta igår och en av dem hade drömt att hon födde en uggla & julskinka, gissa om vi brast ut i gapskratt. Herrejösses vilka knasiga drömmar 😉
  Vilken vecka är du i? Själv går jag in i vecka 20 idag, nästa halvvägs 🙂
  Kram Nina.

  Gilla

 6. Oh ja de där med drömmar är underligt. Har också drömt skumma saker under min graviditet ibland hemska mardrömmar och ibland bara drömmar som är konstiga. Konstigt att de påverkar en så mycket 😛

  Som du skrev – man vaknar upp och är helt tom på energi. Känns som man inte sovit alls fastän man gjort de.

  Gilla

 7. Oh ja de där med drömmar är underligt. Har också drömt skumma saker under min graviditet ibland hemska mardrömmar och ibland bara drömmar som är konstiga. Konstigt att de påverkar en så mycket 😛

  Som du skrev – man vaknar upp och är helt tom på energi. Känns som man inte sovit alls fastän man gjort de.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s