Vecka 23

Då försöker jag hålla igång förra veckans duktiga uppdatering med att göra en exakt en vecka på dagen idag. Vecka 23 är avlsutad idag och vi går in  i en ny vecka.

Vecka 23

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk. Fostret väger över 550 gram och är 28 cm lång.

Egna anteckningar/bild

Jag försöker att inte läsa Familjelivs beskrivning av veckorna i förväg utan läser egentligen varje ny vecka jag kommer in i för att se om det stämde på mig något av det dom beskrivit. Just denna vecka är det nästan lite läskigt hur det är mitt i prick. Jag har verkligen känt vilken position vår lilla krabat legat i, jag har känt mycket rörelser, och buffar samt ont i nedre delen av livmodern. Där det är som minst plats kan han ibland lägga sig med huvudet, då trycker det på så hårt att jag i princip får trycka upp honom därifrån med händerna i liggande läge.

Denna vecka har varit lite omtumlande då det varit en del som hänt i familjen o så som fått mig att försöka lugna mig och tänka på att lyssna på min kropp. Jag har haft lite ont i magen till och från i tarm delen va jag tror, då matsmältningen inte varit så värst kanon. Halsbrännan har varit lite lindrigare denna vecka, men tror det mest beror på att jag börjat dricka mer mjölk och ätit mildare mat för magen, men jag lyckas inte få bort den helt tyvärr.

Har börjat känna mig tung i kroppen, är inte lika hurtig och orkar inte vara det heller. Det känns krävande att gå till och från tunnelbanan, då benen känns som två stockar, och flåset i lungorna är inte på topp. Jag tar det lugnt och drar i bromsen, då det även känns mycket i livmodern när jag går fort, känner i fästerna hur det ömmar om jag rör mig för hastigt.

En mycket positiv sak denna vecka som är värd att dokumentera är att min sambo äntligen fick känna sin första rejäla buff från magen. Han hade örat mot magen en kväll, och ja sa att han skulle slappna av lite så det skulle bli lite tryck där av tyngden, och då nån sekund senare hör man en rejäl smäll, han flög upp och skrek, jag kände den jag kände den!! Va högt och hårt den kändes! Det blir ett fint minne för oss. Jag har ju känt länge.

Viktförändring denna vecka: +1,0 kg
Total viktförändring till v 24 : 5,2 kg 

Annonser

4 reaktioner på ”Vecka 23

  1. Så fin kula du fått 😀 Åh! Jag rös till från topp till tå när jag lste hur T kände buffen! Så fantastiskt mysigt! hihi! Kan bara ana hans glädje! 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s