Kan höra allt!

 

Sitter i soffan och spelar lite Katie Melua för min lilla bula. Mamma var förbi och berättade om vad hon läst i en av böckerna som ingår i hennes kurslitteratur (hon läser extra på lärarhögskolan just nu) om hur bebisens hörsel utvecklas i magen, och vilka studier som gjorts på gravida kvinnor som spelat musik, sjungit, och lekt med magen osv som visat att bebisar hör mammas röst väldigt tydligt, och känner samband med känslorna mamman känner samt att minnet är i full gång så bebis kommer ihåg låtar man spelat under dess tid i magen.

Jag har spelat en hel del musik för min lilla inneboende. Det märks ibland hur reaktionerna dyker upp i form av sparkar. Ibland blir det helt lugnt i magen. Som nu när jag spelar Katie Melua, han verkar bli lugn och sansad. Hon har ju så skön röst, och jag förmedlar säkerligen känslan av lugn och belåtenhet.

Det känns lite konstigt att prata med magen, och läsa böcker/sagor redan nu innan men ibland händer det att man faktiskt gör det omedvetet. Utan att planera det. Särskilt nu när jag känner bebisen hela tiden under dagarna så händer det att jag pratar med magen, när jag ber om att vara lite lugnare till exempel eller när jag har lite växtvärk… 🙂

Annonser

2 reaktioner på ”Kan höra allt!

  1. Men så mysigt hihi 😀 M pratade med magen igår då jag tror att kände lite rörelsen i magen & han satt & pratade med magen & la örat på magen & så kände både jag & han någon form av oförklarlig rörelse 🙂 Så mysigt hehe!

    Gilla

  2. Men så mysigt hihi 😀 M pratade med magen igår då jag tror att kände lite rörelsen i magen & han satt & pratade med magen & la örat på magen & så kände både jag & han någon form av oförklarlig rörelse 🙂 Så mysigt hehe!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s