Storstädning mitt i renoveringen…

Idag var det ju tänkt att jag skulle ha en vilodag. Hela denna helg var tänkt som en stor mysig fluffig söt liten vilohelg! Men det blev ju inte det. Jag kan uppenbarligen inte ta det lugnt längre! Förvisso har jag haft sovmorgnar, och dessa har varit underbara! Men jag har lixom haft en kliande känsla i kroppen över all slipdamm, smuts, och alla verktyg som legat utspridda i hela lägenheten. Så jag kunde inte låta bli, kunde inte komma ifrån att faktiskt ta och städa hela lägenheten nu när sambon jobbade hela denna dag och inte skulle greja med vardagsrummet. Så jag började med storskurning i köket, då det hade blivit rätt grisigt där utan storstädning, och vi som har ett fint nyrenoverat kök, måste ju hålla efter!

Slipdamm och annat fick kliva åt sidan helt enkelt! Passade på att ansa blommorna i köksfönstret, ta bort torra blad, klippa ner mina rosor som förövrigt ser ut att sjunga på sin sista vers. Jag hoppas ju jag ska lyckas få dom att blomma en gång till, särskilt rosen jag fick av mamma förra helgen, den måste ha blivit kyld eller nåt för när jag fick den ramlade alla knoppar med rosor från den, några enstaka blev kvar, och dessa försöker jag få liv i.

Jag skurade rent alla hörn i lägenheten, dammsög, vek tvätten, städade i min garderob, plockade undan, plockade undan alla verktyg in i en påse, ja allt som jag kunde komma på har jag gjort. Det doftar citrus i vårt hem nu, ryggen kändes som att den skulle gå sönder men jag tog små pauser till och från och körde vidare.

Resultatet, mitt älskade kök skinande rent, matplatsen och blommorna i fönstret ansade, allt fint och en nöjd jag! Katterna sover gott på den bäddade sängen (sovrummet har varit stängt länge då jag inte ville ha allt damm i sovrummet, så dom fick inte vistas där under denna tid).

Nu får jag vila efter denna slitiga städdag! 🙂

PicasaUp

PicasaUp

Annonser

6 reaktioner på ”Storstädning mitt i renoveringen…

 1. Tack för kommentaren hos mig 🙂 Då ligger du några veckor före mig, vad har ni för datum? Vi har 3 feb. Din stackare, här känner jag av foglossningar vissa dagar än så länge, inte så farligt. Ja vi har varit på UL, så himla mysigt att få se bebisen i magen, kändes overkligt på något sätt 🙂 Vi har inte tagit reda på könet utan det får bli en överraskning. Hur har ni gjort?
  Ha en fin dag du med 🙂

  Gilla

 2. Tack för kommentaren hos mig 🙂 Då ligger du några veckor före mig, vad har ni för datum? Vi har 3 feb. Din stackare, här känner jag av foglossningar vissa dagar än så länge, inte så farligt. Ja vi har varit på UL, så himla mysigt att få se bebisen i magen, kändes overkligt på något sätt 🙂 Vi har inte tagit reda på könet utan det får bli en överraskning. Hur har ni gjort?
  Ha en fin dag du med 🙂

  Gilla

  1. Vi har BF den 3 januari! 🙂 Så det är exakt en månad mellan oss! Va kul, undrar hur våra bebisar föds jag hoppas det ska gå till 3 jan och inte bli tidigare, men man kan inte styra något sånt ju. Vi tog reda på kön, varken jag eller min andra hälft har någon tålamod! Så vi fick veta att vi väntar en son. 🙂
   Ah! Tyckte också det va supermysigt att se lillen på RUL va så lyrisk att vi köpte en skiva med snutt inspelad så jag skulle få se när som helst. Tittar då och då och försöker göra det verkligt för mig själv. Ännu känns det så overkligt! Även fast jag känner honom dagligen och han buffar inifrån är det overkligt! 🙂

   Gilla

 3. Vi har BF den 3 januari! 🙂 Så det är exakt en månad mellan oss! Va kul, undrar hur våra bebisar föds jag hoppas det ska gå till 3 jan och inte bli tidigare, men man kan inte styra något sånt ju. Vi tog reda på kön, varken jag eller min andra hälft har någon tålamod! Så vi fick veta att vi väntar en son. 🙂
  Ah! Tyckte också det va supermysigt att se lillen på RUL va så lyrisk att vi köpte en skiva med snutt inspelad så jag skulle få se när som helst. Tittar då och då och försöker göra det verkligt för mig själv. Ännu känns det så overkligt! Även fast jag känner honom dagligen och han buffar inifrån är det overkligt! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s