50 nyanser av honom / Fifty Shades of Grey

I lördags var jag och shoppade lite på Bromma Blocks, och stötte på en bok som jag har sett mycket om i min mailbox från diverse bokförsäljare som bokus och adlibris. Bokus bland annat gör flitigt reklam på denna bok så jag blev något nyfiken på denna storsäljare som jag blir mailbombad med. Jag såg den fanns på nyheter hyllan på Åhléns men kände mig lite snål och ville inte lägga 200 kr på ett exemplar. Så när jag kom hem klickade jag in mig på Ipaden och iBooks, till min förvåning gick det att klicka hem boken för ca 80 kr.

Sent på kvällen började jag läsa 50 Nyanser av honom eller 50 shades of Grey som titeln lyder på Engelska. Boken är skriven av författaren E L James och är egentligen en bok av tre som skrivits av författarinnan.

50 nyanser av honom handlar om en kärleksrelation mellan huvudkaraktärerna Christian Grey och Anastasia Steele. Jag hade inte riktigt väntat mig hur pass erotisk och sexuell denna bok skulle vara. Den är laddad med energi som exploderar med varje rad och mening som man läser. Passionen författarinnan beskriver mellan huvudkaraktärerna går att ta på, smaka på. Jag läste ut boken på en dag, det är allt som krävdes trots att det inte är någon liten tunn bok det här. Så jag kan väl säga som så att betyget blir väldigt högt. Det är sällan böcker får in en i sådan trans, berusar en så med känslan av dragningskraft som E L James gör i denna bok.

Jag har läst blandade reaktioner på boken då en del blir avskräckta av den form av sexuella händelser som stundtals beskrivs i boken. En sak att tänka på vid läsning är att fortsätta läsa, och inte bli allt för avskräckt av BDSM delarna, ta det för vad det är, försök att inte tappa tråden, för det är inte det tråden handlar om. Boken ämnar inte att endast handla om BDSM utan att handla om två människor som dras till varandra, en man som har ett mörkt förflutet och en ung kvinna som upplever många av känslorna, upplevelserna för första gång samtidigt som hon försöker förstå sig på honom och hans mörka förflutna.

Jag kunde inte vänta på översättningen av nästa bok som beräknas släppas i början av november, utan var tvungen att fortsätta läsa, ta reda på vad som väntar näst,  så jag klickade hem även bok nummer två i triologin. Denna gång på engelska och den heter Fifty shades Darker. Har läst ca 150 sidor så långt och måste säga att denna nästan är bättre än första. Gillar när man bygger upp så bok två blir bättre än bok ett och så vidare, man vill bara ha mer och mer! Man blir inte mätt!

Jag rekommenderar alla mina kvinnliga bloggläsare denna bok. Jag tror nämligen den vänder sig till kvinnor då det är skrivet ur en kvinnans perspektiv. Läs och bli berusade av passionen! Öppna era sinnen för något nytt & främmande!

 

//
http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js

Annonser

6 reaktioner på ”50 nyanser av honom / Fifty Shades of Grey

  1. Jag kan knappt vänta tills jag får den. Om den är så bra och så intense som alla säjer lär jag ju ligga uppe hela natten och läsa! Har knappt läst något sen jag fick barn men tycker jag bör ta mej tid nu 🙂

    Gilla

  2. Jag kan knappt vänta tills jag får den. Om den är så bra och så intense som alla säjer lär jag ju ligga uppe hela natten och läsa! Har knappt läst något sen jag fick barn men tycker jag bör ta mej tid nu 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s