Vecka 26

Vecka 26 är nu passerad och det är dags att summera ihop den.

Vecka 26

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret. Nu utvecklar fostret sina lungor, det tränar på att andas genom att dra in fostervatten i lungorna. Fostret kan nu öppna och stänga sina ögon, ytteröronen är helt färdiga och sitter på rätt plats. Längden är nu ca 35 cm och vikten är knappt ett kilo.

Egna anteckningar/bild:

Dåså ovan ser ni hur jag såg ut imorse. Lite svårare att ta bra magbilder när man har klänning på sig men det får duga. Magen fortsätter vandra uppåt och det känns allt mer kan man säga. Dels för att jag numera känner rörelser långt upp vid revbenen, eller någonstans där revbenen förr var. Nu är det en rund kulle där, som kommer upp till brösten.  Det har denna vecka känts mest just på den biten att mina bygelbehåar börjar kännas obekväma då ståltråden lixom skär i huden så det svider och blir utslag där. Måste nog försöka lösa det där på något sätt framöver, för det börjar bli outhärdligt.

Något annat genomgående denna vecka har varit att jag känt foglossningen mer tydligt igen. Bäckenbenen vidgar sig och det även blygdbenen det känner jag då det fortsatt ömmar runt my private parts och ibland bränner det när jag till exempel sitter bredbent i skräddarställning på soffan. Så ja något händer helt klart. Går lite bredbent nu också på grund av att det gör ont att knipa ihop benen.

Brösten känns som dom växt ytterligare. Bränner ibland på dom känsliga delarna och ömmar, det blir allt mer tydligt i kläderna jag bär, då inte sådant jag burit tidigare verkar gå att ha längre eftersom brösten knappt får plats.

Angående det som beskrivs för veckan har jag känt av ibland hur det är på gång att bli kramp i benen när jag sover och vaknar av det ibland, men lyckats manövrera bort det genom att sträcka på dom eller något liknande. För ngn vecka sen fick jag dock i foten då tårna stod rakt ut och jag fick knappt tillbaka dom haha.

Annars har veckan varit en bra sådan. Bebisen fortsätter kommunicera med mig genom magen. Han är lugn grabb verkar det som. Mestadels vaken på dagarna, ialf så jag känner honom. Har moderkakan fram som dämpar en del, så det kan ju vara därför jag inte vaknar om nätterna, men som det varit så långt tror jag han är rätt lugn om natten. På dagarna där emot när mamma försöker koncetrera sig på arbetet ja då kan vi leva runt och buffa så magen rycker synligt. Flera kollegor har nu fått se hur det ser ut när hela min mage rycker till på ena sida av sparkarna. Mys!!

Glömde att väga mig imorse så det får bli imorgon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s