Vecka 27

Det är inte riktigt rätt dag att skriva om vecka 27, men det har ju varit rätt mycket annat denna vecka så jag har inte kunnat skriva först idag. Är egentligen i v 27 + 3 idag alltså mitt i vecka 28 så det kommer att bli två uppdateringar nästan efter varandra med bara några dagars mellanrum.

Vecka 27:

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram – ett kilo och är omkring 37 cm. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Egna anteckningar/bild

Det är en lycklig mamma som sitter här och ska sammanfatta vecka 27. Det har verkligen varit en underbar vecka. Vecka 27 måste bebisen verkligen ha känt av värmen, kärleken och längtan efter honom. Du är så efterlängtad lilla älsklingen att mamma och pappa inte vet vart dom ska ta vägen. Vi har denna vecka gift oss, och det har verkligen känts fantastiskt att få dela denna dag med dig i magen. Det har gjort det hela mer magiskt än jag kunde föreställa mig att det skulle bli. Mamma och pappa åkte till Köpenhamn och spenderade några dagar där på tumanhand. Det har varit underbart.

Varje kväll har vi gosat med dig och pratat med dig, och du har svarat med buffar innifrån, det har blivit lite av en ritual för oss, att prata med dig, att säga hur mycket vi längtar efter dig.  Pappa är helt lyrisk kan man nog säga, han överöser mamma med komplimanger, det hör du nog själv! Du känner nog exakt allt, alla mina känslor, hur lycklig och älskad jag känner mig, då känner du också det hur älskad du är!

Det har blivit tyngre och mer omständigt för mig att röra mig så det fick bli väldigt lugna promenader i Köpenhamn. Jag känner tyngden neråt, så det har värkt i bäckenbotten, känns som att allt vidgar sig och gör sig redo för förlossningen. Det tar jag som något positivt, att förlossningen kommer att gå galant. Jag ställer in mig positivt, för allt man önskar sig och föreställa sig i detalj kan man manifistera, det vet jag, det har jag redan beprövat!

Vikten har nog skiftat , men jag har inte vägt mig, och eftersom jag nu är halvvägs i vecka 28 känner jag att jag tar det när den är klar med den och får då 2 veckors siffror.

Hoppas på en minst lika positiv och härlig vecka 28. Det känns fantastiskt att det börjar närma sig. Det känns galet overkligt att vi nu i vecka 28 går in i tredje trimestern. Det är så nära nu! Sen känns det härligt att veta att det är ca 1,5 mån kvar av jobb och snart är jag ledig och kan börja förbereda allt här hemma inför bebisens ankomst!

Annonser

4 reaktioner på ”Vecka 27

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s