Godaste chokladkakan!

Jag har ett favvorecept som jag brukar göra då och då när jag vill äta en riktigt god chokladkaka/tårta. Den är så mastig och god att jag ännu aldrig stött på någon som inte blivit kär i den. Receptet kommer från tasteline och den är så enkel att göra att det knappt är förståeligt varför jag ändå envisar mig med att slösa tid på kladdkakor, denna kaka är 100 gånger godare än någon annan chokladkaka jag någonsin ätit! Den är fantastiskt god! 

PicasaUp

Så här kladdig såg den ut innan den stelnat. Det är chokladfudge som man har uppe på kakan. Det är den som gör att den blir alldeles speciell! 

PicasaUpInte snyggaste bilden men så här såg den ut när jag skulle äta en bit av den igår kväll till fikat. Vi har ätit upp hela kakan nu idag en dag senare och min man vill att jag ska baka en till redan i helgen. Han åt varje bit med njutning och upprepade gång på gång att det här är det absolut godaste chokladkaka han någonsin ätit. 

Recept kommer nedan: Chokladfudgetårta

Kaka:
150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kaffe kallt
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
Fudge:
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad gärna 70 proc kakaohalt
75 g smör
1 msk kakao

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.

3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.

4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.

5. Pudra över kakao.

Jag hade kakan i över 20 min, då den fortfarande var för kladdig efter 20 min, så den fick stå i ca 26 min och blev kladdig men inte för kladdig.

Våga prova denna, ni kommer inte att ångra er!

//
http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js

Annonser

4 reaktioner på ”Godaste chokladkakan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s