Kallelsen som kom med posten…

Då min foglossning verkar vara här för att stanna fick jag en remmiterad tid hos sjukgymnasten. Dels på grund av foglossningen och dels för mina leder som värker och gör det extra jobbigt att ta det här med att vara gravid och otymplig. Klarar att dra mig upp ur sängen på morgnarna men det är inte kul att bita ihop dag in dag ut, sen komma hem och däcka i soffan med värkande rygg och kropp.

Jag har på något sätt lärt mig leva med det här smärtan jag har dagligen. Jag har till och med slutat prata om den med folk omkring mig. Ingen märker det, ingen ser eller anar, jag är pigg så ser det ju ut, men varje dag är den där, smärtan min vardag och det blir allt tyngre att ta varje dag med kylan som kryper in i vardagen och som påverkar kroppen något helt galet. Lika är det med tyngden, extra vikten sätter spår på dom redan värkande lederna…

Helt galet att det är 2 år sedan det här spökandet med smärtan i lederna började . 2 år har gått! Kan inte ens förstå det, känns som nyligen, och samtidigt som att det alltid varit så här. Såg på Hela Sverige bakar här om dagen från förra avsnittet och tänkte på tjejen som berättade om att hon utbildade sig i dans, och plötsligt fick ont i kroppen, 15 månader senare fick hon diagnosen reumatism.

Jag undrar om jag någonsin kommer få en diagnos, få veta vad som är fel med min kropp. Om jag någonsin kommer få några svar på anledningen till att mina leder värker en dag och är bättre en annan, att smärtan vandrar från sida till sida, eller finger, fot osv. Hoppas jag klarar av att bära mitt barn när han föds, och klarar av belastningen på kroppen som kommer att krävas av mig. Jag ska satsa på en bra bärsele då det onekligen kommer att behövas dagar då mina handleder inte klarar av att bära tyngd.

Nog ska jag lära mig hantera smärtan även med en liten bebis som kommer att behöva bäras. Nog kommer jag hitta sätt att hantera det på, att underlätta… Men jag önskar så att jag kunde vara helt frisk och slippa smärtan, det är en av mina högsta drömmar…

Annonser

2 reaktioner på ”Kallelsen som kom med posten…

 1. Jag förstår att du är beräknad i början av nästa år och att du har en kronisk värk?
  Skulle gärna vilja maila med dig då jag är i samma situation.
  Var av en slump jag kom in på din blogg inatt, kommer att följa den!
  Varma hälsningar, Pernilla

  Gilla

 2. Jag förstår att du är beräknad i början av nästa år och att du har en kronisk värk?
  Skulle gärna vilja maila med dig då jag är i samma situation.
  Var av en slump jag kom in på din blogg inatt, kommer att följa den!
  Varma hälsningar, Pernilla

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s