Kortare arbetsdagar

Imorgon börjar en ny arbetsvecka och den innebär halvtidsarbete. I Fredags var jag hos min läkare och sedan hos sjukgymnasten. Läkaren sjukskrev mig 50 % till förlossningen. Jag har haft det jobbigt med rygg och ledproblemen så han tyckte jag kunde få lite avlastning i vardagen samt tid för att ägna mig åt att besöka sjukgymnasten och ta hand om min kropp. Det kommer nu innebära att jag kommer att jobba 4 timmars dagar från och med imorgon, november ut, sen är jag ledig december som planerat sen tidigare.

Endast vetskapen om det fick mig att bli lugn och glad, jag har verkligen kämpat mig upp varje morgon, försökt komma igång med kroppen som är stel och värkande. Med kylans ankomst är det tuffare och tuffare för varje dag, sen är det också jobbigare ju större min mage blir.

Besöket hos sjukgymnasten var mer av en kartläggning av smärtan och vad jag klarar av och inte. Hon såg efter foglossningsproblemet, och testade lite olika saker på mig som för det mesta gjorde så ont att jag spände hela mig för att klara av att göra det. Hon förstod att vissa grejer är helt off limits med mig…och gav mig lite tips att tänka på för att underlätta och inte göra det värre med fogarna.

1. Ta det lugnt med promenaderna. (Jag har i princip bara gått promenader, det har varit mitt sätt att ”röra på mig”.

2. Undvika trapporna. (Jag som hade känt mig duktig för att jag tvingade mig upp på trappor och undvek hissar, för att vara så rörlig som möjligt).

3. Inte sitta med benen i kors. (Oh denna sker per automatik, så jag måste verkligen tänka på det).

Nästa träff med sjukgymnasten ska vi fortsätta med kartläggningen men sen ska hon visa mig lite övningar som är tänkta att jag ska börja med snarast.

Annonser

2 reaktioner på ”Kortare arbetsdagar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s