Vecka 33

God morgon!

Vi har passerat 33 veckor och kliver rakt in i vecka 34! Känns som att det börjar ta sig som man säger. Nästa vecka är det dags för vecka 35 och då börjar det benne mig kännas riktigt nära!

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

 

Egna anteckningar/bild:

Hur har denna vecka varit då? Inga större förändringar noterade i hur jag mår mer än att jag blir tyngre och lite otymplig, samt börjat få den vankande gång stilen då lillen ligger långt ner och man gärna vill gå lite mer bredbent.

Foglossningen och ryggont har varit mycket snällare denna vecka. Bäckenbotten värker men inte så mycket i ländryggen så det är sjukt skönt och avlastande. Jag passar på och vilar och njuter så gott det går då jag vet hur snabbt det vänder.

Magen är rund som en boll och det känns mer som att någon klistrat upp en stor basketboll på mig som också inte bara är stor men tung. 🙂 Magen är ännu hög och jag känner lillen böka mest där uppe. Har också känt igenom huden hans små fötter. Känns lite märkligt första gången men sen börjar man leta efter dom och vill leka med dom hela tiden. Små spetsiga saker som sticker ut på sidorna. 🙂

Önskar jag kunde se in i magen och se hur han ligger där är så nyfiken! Det känns som att jag spricker av längtan. Samtidigt påminner jag mig själv om att det inte är långt kvar. För varje vecka som går blir han starkare, och större, och känns mer och mer nära!

Något annat som spricker är min mage. Bristningarna tar över. Jag smörjer, och ger huden näring men det går inte att undgå dom fina linjerna. Bryr mig inte så mycket om det dock då jag haft bristningar på kroppen tidigare…

Viktökning denna vecka med ca 700 gr.

 

Annonser

4 reaktioner på ”Vecka 33

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s