Så nära…

Borde ligga i sängen och sova sen länge men det är inte lönt. Sitter istället framför tvn och tittar på serier på Netflix. Det blir nog en nära vän i framtiden vid amning osv, Netflix och alla dess filmer och serier som går att titta på genom den. Nåja, lika bra att vänja sig att sova oregelbundna tider.

Har känt rörelser i magen hela kvällen. Bebis sover men rör på sig då och då, och det är verkligen trångt i magen nu, alldeles hårt var jag än känner. Han är stor och redo att komma när som helst nu. Suttit och tänkt en del idag, särskilt när jag känner den lilla foten sticka ut i sidan och trycka mot min handflata, att det är en liten människa som snart är redo att komma ut och ta över hela min värld som ligger där i.

Det har stundtals varit svårt att ta in att vi snart ska bli föräldrar. Jag minns så tydligt hur jag i slutet av april fick veta att vi väntar bebis, tankarna som snurrade då. Men då var det så avlägset, så långt bort till december och januari. Massa tid att ställa in sig mentalt, och förbereda sig på. Men nu sitter jag här och skriver dessa rader med några fjuttiga dagar kvar innan jag blir mamma. Mamma vilken grej va?

Det är galet att vi är där nu, nedräkningen har börjat , han kan komma när som helst nu, han anses vara färdig nu när vi gått fulla 37 veckor. December eller januari? Vad ska det bli? Så spännande så man knapt kan bärga sig. Jag och tålamod har sällan varit vänner och nu kan man nog säga att det är som värst, jag är så nyfiken! Nyfiken på när han ska komma, nyfiken på honom, hur han är, hur han doftar, hur hans mjuka lena hy kommer att kännas, hur små dom där små fötterna egentligen är och när jag ska få pussa på dom för första gången.

Jag är sjukt nyfiken på hur han kommer att se ut, om han kommer likna min man eller mig, om han kommer vara blond eller mörkhårig…Om han kommer att vara full rulle eller lugn? Hur mycket han kommer att väga vid födsel och hur lång han blir… Så mycket jag undrar över, och snart har jag alla svaren! Snart har jag honom i min famn.

Nä, om man kanske ska ta och borsta tänderna och försöka ge det ett försök, sömnen alltså. Nog med alla tankar för en natt…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s