Vecka 37

Ännu en vecka närmare förlossning! Ännu en vecka som gått! Vecka 37 en vecka som jag sett som delmål då man efter fullgångna 37 veckor anser att bebis är klar!

Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Egna anteckningar/Bild:

Nåja jag har inte varit hos BM denna vecka utan ska besöka henne nästa vecka men SF måttet eller som man skriver ovan symfys-fundusmåttet låg förra veckan på 36 så misstänker att vi även nästa vecka får enligt veckan och kanske redan ligger på 38 …

Veckan har varit avkopplande, lugn och utan större händelser. Varje dag buffas det och bökas i magen, och numera skakar det om som en rejäl jordbävning där inne. Han är stor och han tycker det är rejält trångt nu, magen är hård och var man än känner är han där. Det har fortsatt gungat en del och jag har sett lillen träna på andningen. Hickan besöker också oss minst några gånger dagligen.

Vi har denna vecka börjat packa BB-väskan så den är redo tills då det är dags att åka iväg till förlossningen.

Sömnen har varit lidande denna vecka då jag sover konstiga tider och oroligt om nätterna. En natt sover jag knappt en annan väldigt djupt och gott, antar det är så det är meningen att det ska vara. Försöker vänja mig…

Va gäller sammandragningar har jag känt att magen blir spänd och gör ont ibland om jag kör för hårt här hemma, yrar ju i köket med middag, bakning, tvätt, städ osv, och sen börjar det göra ont. Har haft några tillfällen då jag känt att jag blivit lite yr till och med, alltså stannat till, satt mig, och andats så där som jag lärt mig på profylaxen. Så fort jag lugnar mig och vilar en stund brukar det gå över.

När jag är ute och går så är det foglossningsbälte som gäller. Utan den blir det annars en pärs, då bebis trycker ner väldigt mkt och ryggen blir lidande.

Nedan har ni 3 bilder tagna idag! Utväxten i håret börjar gå mig på nerverna! Hahaha så fult! Snart kan jag färga håret igen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s