2012 några punkter…

Ni som läst min blogg i många år vet att jag brukar summera året med denna lista. Den är lite av en tradition i bloggen nu då jag skrivit den sen 2007. Jag tycker det är super att gå tillbaka och läsa vad jag gjort föregående år och minnas tillbaka på åren som gått. För att läsa föregående år hittar man dessa HÄR.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Tog körkort, blev gravid, gift mig!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
I december 2011 hade jag lovat mig själv, och alltså inte som något sorts nyårslöfte utan mest ett löfte mot mig själv att jag äntligen skulle se till att verkligen ge det 100% och skaffa körkort. Jag hade kört en del innan men aldrig tagit tag i det helt seriöst utan mer eller mindre gjort det halvhjärtat.  Körkortet tog jag i mars 2012 och påbörjade alltså 2012 med körlektioner, och mycket körning av bil för att fixa körkortet snarast möjligt. Något jag också lovade mig själv var att sluta röka helt, alltså fullt ut, utan att röka på fester osv, och det har jag också hållit bra.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Japp 14 februari 2012 blev en av mina närmsta vänner mamma till en liten Martin. Sedan har jag ett par kompisar och kollegor som blivit föräldrar i september/oktober i år.

4. Är det något du saknat år 2012 som du vill ha år 2013?
Jag har saknat träning. Har inte kunna träna riktigt på hela året. Så jag säger nog träning och min vanliga kropp i ogravid tillstånd 🙂 men så fort bebis kommer och jag får godkänt av barnmorskan kommer jag att återta träningen och kroppen tillbaka!

5. Vad var din största framgång 2012?
Största framgången 2012 måste vara vår graviditet, för det är väl det finaste som jag varit med om någonsin tror jag, att ha ett litet liv växande i magen är den största gåvan i världen för mig. Nästa stora sak i år är att jag blivit fru och delar efternamn med min älskade make, och tredje största grej för mig i år att jag tagit körkort och blivit mer självständig på den planen.

6. Vad spenderade du mest pengar på?

Under 2012 har det spenderats väldigt mycket pengar, första tre månaderna på året har det gått mycket pengar på körkortet och sparande för renovering av kök och resa. Tre nästkommande månaderna innebar renovering och en tre veckor lång resa till Thailand, och från sommaren till december har det gått pengar på förberedelse inför bebisens ankomst, dels i form av renovering hemma, men också ett antal inköp av saker till bebis.

7. Vad önskar du att du gjort mer?
Som jag sa innan önskar jag att jag kunde ha tränat mer. Men det har varit rätt omöjligt sen jag blivit gravid på grund av foglossning och ont i mina leder.

8. Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig över onödiga saker. Tagit en dag i taget och inte oroat mig för vad som ska hända innan det ens har hänt.

9. Hur tillbringar du nyår?
Om bebis inte tittat ut ännu blir det lugn och ro firande hemma hos mor och far. God middag, mys och lugnt firande.

10. Vem saknade du?
Jag har inte saknat så mycket under året. Har haft besök av både kusin och hennes familj som jag normalt brukar sakna massa, och min faster från Kuba kom också och stannade 2 mån så det har blivit mycket familj under året och jag har även träffat vänner så det har varit ett bra år på så sätt.

11. Finns det någonting du ångrar med 2012?
Jag ångrar inte något alls, önskar jag kanske varit mer social när kusin och hennes familj var på besök, men mådde så illa under den tiden att jag var lite dåligt sällskap helt enkelt.

12. Första eller andra halvan?
Första månaderna av 2012 var väldigt mörka och sorgsna,men ju längre bort vi kom från jan-feb så blev det bättre och bättre. Så jag tror jag väljer andra halvan det här året med start från mars? 😉 Kan man dela upp året så? Jan-Feb som första delen av året och Mars – Dec som andra…

13. Hur tror du 2013 blir i sin helhet?
2013 kommer att bli året då livet kommer att förändras fullständigt. Vi ska bli föräldrar, jag ska bli Mamma till en liten pojke och ska spendera året med att ta hand om honom och överösa honom med kärlek!

14. Var du utomlands något år 2012?
Självklart har det varit utlandsvistelser 2012! Thailand 3 veckor i april och 4 dagar i Köpenhamn / Danmark.

15. Vad var det bästa och det sämsta med år 2012?
Det sämsta: var det som skedde i januari-februari, ni som vet ni vet. Det bästa med året är han som ligger och sparkar i min mage i skrivande stund, och vårt bröllop, körkortet också…

16. Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?

29 septebmer 2012, när jag blev fru. 27 mars 2012, dagen jag körde upp och tog körkort!

17. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Utöver mitt ledproblem har jag haft hälsoproblem under jan-feb som tack och lov löste sig själva, och sen foglossning och värk i rygg och leder under graviditeten.

18. Bästa köpet?
Körlektionerna, köket,Thailandsresan, tvättmaskinen!

19. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mycket gladare!

20. Blev du kär i år?

Kär i bebis i magen, och än mer kär i min kära make!

21. Favoritprogram på TV?
The Walking Dead, Grey’s anatomy, Heart of Dixie, Girls

22. Bästa boken du läste i år?
50 nyanser av honom

23. Största musikaliska upptäckten?
Imagine Dragons, Of Monsters And Men, The Birthday Massacre,

24. Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Firade den med familjen och tog det piano 🙂

25. Mina önskemål kring 2013:
Önskar att bebis och vi lär oss kommunicera med varandra och förstå varandra, att bebis får det bra med oss och att vi kommer in i föräldrarskapet så gott det går. Att vi får ett fint år tillsammans!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s