Första dagen…

Jaha då är dagen D äntligen här och har halvt gått, positivt precis som jag hade hoppats. Tänkte en sak att ni säkert tycker jag är larvig som varit orolig över hur jag ska klara mig hemma utan min man osv hur svårt kan det va kanske ni tänker?

Ska förtydliga för er att jag inte skulle känna mig ett dugg orolig om min man jobbade normala tider. 8-17 jobb hade inte fått mig att oroa mig ett dugg för vi kliver inte upp ur sängen först runt 12 på dagen då hade det bara handlat om några timmar men så är inte fallet i vårt hushåll. Min man jobbar från 11 -23 denna vecka. Egentligen är hans arbetstid från 13 till 22.30 men han jobbar som polis och det innebär att han har självskydd och annat utanför ”arbetstid” som innebär att han oftast måste åka tidigt, dels bara för att byta om till uniformen och gå på ett pass kan ta upp till en timma och det anses inte som arbetstid… så ja.. Om vi har tur behöver han inte jobba någon övertid också och kommer hem till elva om vi har otur så jobbar han till 1-2 på natten. Så ja ni kan nog börja se var jag är på väg. Det innebär att jag har hand om W helt själv hela dagarna då han jobbar. För kommer han hem 23 så måste han sova, och sen är det upp och göra sig klar för jobb igen. Piss-schema tycker jag men ja den är som den är, tur den inte alltid är lika, arbetstiderna varierar lite tack och lov!

Så denna vecka eller rättare sagt denna helg kommer att bli lite tuff. Men idag har gått hyfsat så här långt. Har kvällen framför mig så jag kanske inte ska ta ut något i förskott men så här långt har jag fått äta frukost och lunch, gått på promenad, hämtat paket och hör och häpna, DUSCHAT! Woho! Det var som en stor belöning måste jag säga, att bebis somnade och lät mig lämna hans sida i några minuter för att ta en dusch. Men, en sak jag skulle bli överlycklig om jag också fick göra ikväll vore att laga lite mat. Har matlåda att äta men vore najs att ordna så min man har matlåda till imorgon.

Har nu lyckats söva ner lillen i sin babynest inte det lättaste men ibland så! 🙂

Paketet vi hämtade idag är förresten en bröstpump. Fick den i gåva av mina föräldrar och kan nu lämna tillbaka den vi hyr från Danderyd. Pumpar ju ut en del mjölk och ger i flaska på natten så det blir bra det här med egen pump, som är mycket mindre än bauta-pumpen jag hyr.

PicasaUp

 

Annonser

12 reaktioner på ”Första dagen…

 1. Hoppas du slipper gå lika länge som jag fast fint folk kommer ju alltid sent! Haha 🙂

  Pumpen känns inte alls. Det blir ett sug som lixom pumpar ut mjölken. Tycker första dagarna med bebisens sug var som knivar så pumpen är verkligen ingenting. Dock är det så bekvämt att kunna pumpa ut och ge flaska på natten tex så inte det blir en lång amningsprocess på natten, annars kan man få sitta där i timmar med snuttig bebis som somnar vid tutten stup i kvarten men vaknar så fort man lyfter bort!

  Gilla

 2. Tack för pepp! Det går bättre än jag hade tänkt mig. Så rätt du har i att man inte hinner med så mkt men jag har på nåt sätt förlikat mig med att det blir så nu. 🙂 så blir man glad när man får gjort något extra! 🙂

  Gilla

 3. Känner igen mig 🙂 Sover också länge om vi kan (eftersom det inte blir mycket på natten) och J jobbar och är borta 13:00-23:30 så är ensam i veckorna. Men han är iaf ledig fredag – söndag 🙂

  Man kommer in i det rätt fort, tack och lov. Det är någon dag här och där som extra jobbig och man får inte jättemycket gjort om dagarna, men som sagt, man kommer in i det. Kommer att gå fint ska du se 🙂

  Gilla

 4. Känner igen mig 🙂 Sover också länge om vi kan (eftersom det inte blir mycket på natten) och J jobbar och är borta 13:00-23:30 så är ensam i veckorna. Men han är iaf ledig fredag – söndag 🙂

  Man kommer in i det rätt fort, tack och lov. Det är någon dag här och där som extra jobbig och man får inte jättemycket gjort om dagarna, men som sagt, man kommer in i det. Kommer att gå fint ska du se 🙂

  Gilla

  1. Tack för pepp! Det går bättre än jag hade tänkt mig. Så rätt du har i att man inte hinner med så mkt men jag har på nåt sätt förlikat mig med att det blir så nu. 🙂 så blir man glad när man får gjort något extra! 🙂

   Gilla

 5. Skönt att allt gick bra första dan, förstår din oro! Vilka långa dagar mannen din har.. Här jobbar Magnus 7-16, tycker jag är skönt.

  Hur känns det att använda pumpen, gör det ont? Bara lite nyfiken 🙂
  Nu tycker jag att vår bebis kan komma, orkar inte vänta längre 😉
  Kram.

  Gilla

 6. Skönt att allt gick bra första dan, förstår din oro! Vilka långa dagar mannen din har.. Här jobbar Magnus 7-16, tycker jag är skönt.

  Hur känns det att använda pumpen, gör det ont? Bara lite nyfiken 🙂
  Nu tycker jag att vår bebis kan komma, orkar inte vänta längre 😉
  Kram.

  Gilla

  1. Hoppas du slipper gå lika länge som jag fast fint folk kommer ju alltid sent! Haha 🙂

   Pumpen känns inte alls. Det blir ett sug som lixom pumpar ut mjölken. Tycker första dagarna med bebisens sug var som knivar så pumpen är verkligen ingenting. Dock är det så bekvämt att kunna pumpa ut och ge flaska på natten tex så inte det blir en lång amningsprocess på natten, annars kan man få sitta där i timmar med snuttig bebis som somnar vid tutten stup i kvarten men vaknar så fort man lyfter bort!

   Gilla

 7. Hoppas det har gått bra för dig nu dessa dagar & att även helgen flyter på ! Tänker på dig & tycker du är så duktig som klarar av allt nu när din man jobbar så mycket 🙂 Kram till dig !

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s