Kroppen efter graviditet

Nu har det snart gått 4 veckor sedan förlossningen och min kropp har sakta men säkert börjat återställa sig. Skönt tycker jag. Magen drar ihop sig för varje dag som går känner verkligen skillnad  ju mer tid som går. Ännu känner jag sammandragningar då och då när jag ammar så det jobbas nog en del fortfarande i att återställa allt till sin normala storlek.

Under graviditeten gick jag upp 20 kg enligt barnmorskans vägningar vid inskrivning och i slutet. Men om jag räknar med vikt från start som jag blev gravid och jag vägde mig hemma så gick jag upp 23 kg. Sen hade jag några kilo för mkt efter resan till Thailand då i april samt på grund av att jag inte kunnat tränat under jan – mars på grund av hälsoskäl, och var i en mörk period rent psykiskt i början av 2012 så jag var inte direkt på mitt vanliga trivselvikt när jag blev gravid.

Direkt efter förlossningen när vi kom hem vägde jag mig och till min förvåning såg jag att jag hade gått ner 10 kg. Det tycker jag är mycket! Med tanken på att sonen vägde 3430 gr så innebär det att det fanns en del annat som vägde också… Samt vätska antar jag.

Nu snart 4 veckor efter förlossningen har jag gått ner ytterligare 3 kg. Alltså är totala viktnedgången 13 kg tills idag. Har 7 kg kvar för att gå ner det jag gick upp enl barnmorskans uträkningar, men 10 enligt mina egna och sen några till för att trimma upp kroppen men det blir sen när jag kommit till den kropp jag hade vid start…

Magen har dragit ihop sig en del men finns en del kvar tror jag. Vätskan i kroppen har nästan gått ur helt men märker ännu att ringarna är något tajta.

I mars har jag tid för kontroll hos barnmorskan efter vilket jag hoppas jag får ok för att börja träna! Som jag längtar. Nu går jag bara promenader och det är iofs också bra tillsammans med amningen. Överkroppen är hyfsad nu och det är alltså rumpan och låren som behöver jobbas på, la på mig några kg bara på rumpan och låren så rätt skönt att ha midjan tillbaka ialf 🙂

Här är ialf en bild för att visa hur jag ser ut idag och hur jag såg ut precis innan förlossningen. Magen ser enorm ut på bilden men jag kände mig inte så enorm just då.. haha

PicasaUp

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”Kroppen efter graviditet

  1. Jag har också tid för kontroll i mars & längtar också efter klartecken att få börja träna, är såå sugen på det nu! 🙂 Tills dess blir det promenader här med, inte fy skam det heller.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s