BVC-kontroll 4 veckor gammal

Idag var det dags för besök på BVC för att mäta och väga lillen. Jag har känt på mig att det kommer att bli en bra uppgång i vikten då han både har en redig dubbelhaka, hamsterkinder och hans lår har börjat bli riktigt fylliga!

Vägningen visade att jag hade rätt. William väger nu 4580 gram. Så på 2 veckor ökade vi från 3935 till 4580 gr!

Idag fick vi också mäta honom vilket vi inte gjort sen han föddes. 55,5 cm är hans längd nu. Han föddes med 51 cm i längd o har ökat 4,5 cm på 4 veckor. Inte illa!

Barnmorskan mätte också hans huvud, 39,5 cm blev måttet. Har ingen tidigare notis om huvudmått så vet inte exakt hur mkt det ökat.

Vi pratade om prickarna han har fått på ansiktet o hon sa precis som Ankan redan sa till mig att det bara var hormonprickar & inget att oroa sig för. Så inget jag ska tänka på mer, dom bör försvinna av sig själva snart.

Några andra saker med W och hans utveckling är att han nu följer leksaker, håller huvudet bra liggandes på magen och kan vända huvudet smått från sida till mitten eller tvärtom, han följer leksaker inte bara med blicken men vänder huvudet, han har börjat ”prata” och gör lustiga ljud ibland, han skrattar till ibland o lixom ” Oooaaah” glatt, ler ibland halvt när han är på bra humör. Men han skriker fortf som en stucken gris när man byter hans blöja eller byter kläder på honom. Vilket är skitjobbigt! Man har lärt sig göra bytena snabbt kan jag lova!

Aja det får vara allt för idag! Nöjd mamma med fin viktkurva som går uppåt. Vi helammar sen snart en vecka tbx så det var särskilt intressant att se hans viktuppgång.

Nedan ser ni kurvan från bvc-appen.

20130211-133914.jpg

Annonser

6 reaktioner på ”BVC-kontroll 4 veckor gammal

  1. Vilken duktig kille som ökat så mycket i vikt! Visst blir man stolt när allt ser så bra ut på kontrollerna? 🙂
    Vår lille kille har också börjat låta en del, det är så himla mysigt & det känns som att hjärtat svämmar över av kärlek när man får ett leende 🙂

    Gilla

  2. Vilken duktig kille som ökat så mycket i vikt! Visst blir man stolt när allt ser så bra ut på kontrollerna? 🙂
    Vår lille kille har också börjat låta en del, det är så himla mysigt & det känns som att hjärtat svämmar över av kärlek när man får ett leende 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s