Kämpar på…

Har inte skrivit på några dagar. Men blir lätt så när min man har lediga dagar. Jag passar då på att gör annat än sitta vid datorn. Vi har haft en mysig helg och jag mådde bättre i kroppen dom dagar det var lite mulet och regnigt ute.

Dock kunde man önska mer va gäller nätterna och sömnen nu. Har fått kämpa rejält varje natt med vår lilla plutt som sover oroligt på nätterna. Det sker jätte mycket i hans värld just nu och sömnen verkar vara det som blir lidande.

Här om natten vaknade han klockan 00 och vägrade somna först 02.30 efter det vaknade han varannan timme och ville ha mat. Han låg då på magen och tittade omkring sig i sängen och pratade och skrattade utan att vilja somna om. Sen när han somnat så blev det uppvak med skrik… Ja jag var helt slut då kan jag lova, kändes som att varje gång jag somnade så började han skrika. Man blir knäpp! Tur var det att jag fick sova sovmorgon igår då maken tog honom när det var dags att göra morgon runt 9 som vanligt. Jag fick då sova vidare och klev inte upp först strax innan 12.

Hade det inte varit för det hade jag inte orkat denna natt. Det vaknades alltså även inatt varannan timma. Dels för mat dels för att ja jag vet inte för att skrika? Vet inte om han drömmer något konstigt eller om det är för varmt i rummet. Kanske är det båda delarna. Men det är inte nådigt att inte få sova. Jag tycker att det funkade bra tidigare då han sov 3-3,5 åt gången och vaknade för mat. Kan vi inte få tillbaka det där? Tack!

Tur denna lilla korvunge är så söt som han är, för även om det är sjukt jobbigt på morgonen att kliva upp med honom när man knappt sovit på natten kan man inte vara ett dugg sur när han ger en ett sånt där mamma jag älskar dig leende… Huva.

Idag ser du ut att bli en klänga på mamma dag också. Då han blir sur när han inte får vara i famnen, men så ska man ju ligga på mage också och vända sig om osv, ja då blir det så här när vi sitter i soffan:

[pe2-image src=”http://lh4.ggpht.com/-fLoDbx6tPhI/UZtDi6D5b6I/AAAAAAAADy8/jjXHPyFObjA/s144-o/PicasaUp.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/Nelayah/PicasaUp#5880368005442531234″ caption=”PicasaUp” type=”image” alt=”PicasaUp” ]

Blir mer och mer bestämd över att slussa bort amningen efter 6 månader. Det har varit min plan från start att jag ska amma dom rekommenderade 6 månader. Sonen tar ju flaska så det bör inte bli större problem. Däremot vet jag inte exakt hur jag ska göra när vi ska slussa ut amningen. Ni som har erfarenhet får gärna bidra med tips! Hoppas verkligen han står sig bättre på gröt, välling och erkättning (om vi nu ska använda det). Hade varit skönt att få honom att sova längre än några få timmar åt stöten. Sen har jag hört man kan börja vänja av bebis vid att äta på nätterna, hua får nog kämpa med det…

 

 

Annonser

4 reaktioner på ”Kämpar på…

 1. Du är så duktig som kämpar! Jag har det ungefär likadant jag så du är inte ensam 😉 Jag hoppas det vänder för både dig & mig snart, blir minst sagt knäpp när man inte får sova. Men ändå så orkar man på något konstigt sätt. Tur de är underbara de små liven när de fyrar av ett leende 🙂

  Jag hoppas också att det kommer bli en liten skillnad på nattsömnen när vi börjar införa gröt här hemma. Men tänkte försöka vänta tills 6 månader innan första portionen 😉

  Gilla

 2. Du är så duktig som kämpar! Jag har det ungefär likadant jag så du är inte ensam 😉 Jag hoppas det vänder för både dig & mig snart, blir minst sagt knäpp när man inte får sova. Men ändå så orkar man på något konstigt sätt. Tur de är underbara de små liven när de fyrar av ett leende 🙂

  Jag hoppas också att det kommer bli en liten skillnad på nattsömnen när vi börjar införa gröt här hemma. Men tänkte försöka vänta tills 6 månader innan första portionen 😉

  Gilla

 3. Vi blev ju rekommenderade att fasa ut amningen men jag kände inte alls för det. Slutade cold turkey just för att Martin tog flaskan så bra. Och helt ärligt var han inte alls intresserad av brösten heller. Det var pest o pina i typ två dygn då brösten verkligen gjorde skitont o sprutade ur sig vid minsta gråt. Kramade ur överflödet i duschen varje kväll o gick m sport-bh (helst ska man ha två). Men det var det värt. Så mitt tips om du väljer att sluta rakt av: gör det när T är ledig några dagar så han kan ta det värsta bärandet om det skulle bli gråtfest. Jag kunde verkligen inte ha Martin i famn de dagarna.

  Ha ersättning hemma ifall att. Han lär inte äta de 2 målen mat (lunch o middag) som täcker det mesta o gröt/välling ”får” de bara äta 2 ggr/dag.

  Han kommer säkert sluta m nattmaten när han får i sig mer svårsmält mat men för en del är det normalt m 1-2 mål ändå. Alla får inte i sig det de kräver dagtid. Men tror inte det blir några problem för er 🙂

  Gilla

 4. Vi blev ju rekommenderade att fasa ut amningen men jag kände inte alls för det. Slutade cold turkey just för att Martin tog flaskan så bra. Och helt ärligt var han inte alls intresserad av brösten heller. Det var pest o pina i typ två dygn då brösten verkligen gjorde skitont o sprutade ur sig vid minsta gråt. Kramade ur överflödet i duschen varje kväll o gick m sport-bh (helst ska man ha två). Men det var det värt. Så mitt tips om du väljer att sluta rakt av: gör det när T är ledig några dagar så han kan ta det värsta bärandet om det skulle bli gråtfest. Jag kunde verkligen inte ha Martin i famn de dagarna.

  Ha ersättning hemma ifall att. Han lär inte äta de 2 målen mat (lunch o middag) som täcker det mesta o gröt/välling ”får” de bara äta 2 ggr/dag.

  Han kommer säkert sluta m nattmaten när han får i sig mer svårsmält mat men för en del är det normalt m 1-2 mål ändå. Alla får inte i sig det de kräver dagtid. Men tror inte det blir några problem för er 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s