Varje kväll en rysk roulette…

Det känns så i varje fall. En jäkla roulette med nattning varje natt. Jag kommer inte ifrån gråten som sonen måste dra igenom innan han ska sova för natten. Lyckas jag få honom i säng utan gråt genom att tex. söva ner honom med amningen strax innan sovdags, så vaknar han garanterat en timma senare och kör igång en sväng för att senare somna.

Dom gråa hårstråna på mitt huvud börjar bli allt fler. Konstigt med tanken på hur jobbigt det är att lyssna på honom varje natt. Jag önskar jag kunde få honom att lägga sig nöjd och utan gråt. Men ärligt det känns som mission imposible varje kväll.

Har börjat kika på olika metoder. 5 – min metoden kanske är något att testa. Oavsett vad jag gör så gråter ju han ändå så ja det kanske går att prova att stå utanför dörren i 5 min och sen gå in och göra så tills han lugnar sig och hålla fast vid det en vecka eller två och se om det ger bättre resultat än att jag försöker trösta, buffa på rumpan, gunga sängen jada jada jada.

Ikväll somnade han vid amning och jag tänkte huga tänk så lyckas vi utan gråt ikväll, nej du, inte alls. Han vaknade inte mindre än 1 h senare och började gallskrika. Trösta trösta trösta, men ingenting hjälper. Känns faktiskt som att det blir värre när jag är hos honom, han blir lixom helt galen och skriker som han gjorde som nyfödd, så där okontrollerat och hysteriskt så han tappar andan. Till slut kom han till ro lite av sig själv men gnällde vidare, jag fick då komma in och ge honom nappen en stund, han lugnade sig då och strax innan han somnade tog jag nappen igen. Ikväll blev det alltså nappen istället för tutten. Innan fick han amma men inte för maten utan för snuttandet och nej det känns inte helt rätt att jag vänjer honom vid att snutta på mig för att lugna ner sig.

Äsh vet inte vad jag ville få ut av att skriva det här men ja en påminnelse för mig själv kanske i framtiden om hur det varit. Jag är ialf trött på det här med att det alltid är tjafs vid läggning. Hur ska man komma runt det här? Har jag missat något? Finns det några experter där ute som sitter på lösningar?

Nä jag känner mig så matt på grund av detta. Vill inte att han ska vara ledsen. Önskar jag kunde göra något.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s