Tänder

Det har varit en rätt så jobbig vecka för lillen som fått tänder. Förra veckan på tisdag var vi hemma hos några kompisar och då anade jag att något var på gång. Tandköttet var svullet och det såg ut som att tänderna var på gång vilken dag som helst. Jag tog bilden nedan för att se om vi kunde se något. Jätte svårt att fånga på bild när han alltid rycker fram tungan och gömmer dom men jag lyckades till slut.

[pe2-image src=”http://lh5.ggpht.com/-hP3wxp00vEs/Uf633qxQUaI/AAAAAAAAEGc/vmGE6WBjwUw/s144-o/PicasaUp.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/Nelayah/PicasaUp#5908361928158237090″ caption=”PicasaUp” type=”image” alt=”PicasaUp” ]

Redan dagen efter på onsdagen såg vi att vänstra nedertanden hade kommit igenom tandköttet och man kunde se att det stack ut något som ett streck i tandköttet. Högra tanden var det bara en putte liten prick på.

I samband med att det drog igång har lilla älsklingen varit väldigt dålig i magen och bajsat säkert 10 bajsblöjor per dag. Vilket aldrig sker normalt då han gör nr 2 kanske 2 ggr dagligen normalt. En på morgonen och en senare under dagen. Men sen tänderna började komma så har han varit dålig i magen.

Imorse försökte jag ta en bild på dom små gaddarna som tittar fram och som är så vassa att det känns som han kan skära med dom men det är skit svårt. Ska försöka ta en nån dag här som kommer. Men man kommer ju så klart se dom allt mer ju mer dom växer så ja förr eller senare kommer dom ju synas helt. Men nedan ser ni hur det ser ut nu. Dåligt men dom syns. Båda är alltså igenom tandköttet och växer så det knakar!

[pe2-image src=”http://lh5.ggpht.com/-UoWkcbUDP5Q/Uf63RvcsByI/AAAAAAAAEGU/uQuTAhCdBZU/s144-o/PicasaUp.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/Nelayah/PicasaUp#5908361276579120930″ caption=”PicasaUp” type=”image” alt=”PicasaUp” ]

Vet inte om det är tänderna eller denna sjuka värmen vi har men han har varit super grinig senaste dagarna. Vaknar nästan alltid runt 1 tiden och skriker som en stucken gris för att sen somna efter 30 min skrikfest och vakna så igen kl 7 igen. Kan vara värmen, för han gillar inte sova varm han gillar inte att svettas och är precis som mig när det gäller det där. Jag sover ju året om med fläkt på och han har gjort det med sen han föddes. Nu sover han i bara blöja med fläkt riktad mot honom och ja är fortf svettig o varm.

Nåja oavsett vilket är han i en lite jobbig period nu, stackars liten, han som annars är så glad och söt. Men men, det kommer att vända snart igen det gör det ju alltid. Något jag märkt dock är att han nu också blir lite ledsen om jag går ut ur rummet ibland så det verkar som nån slags separationsfas börjat nu. Ska bli skönt i nya lägenheten med öppen planlösning att ha honom i vardagsrummet och samtidigt kunna vara i köket.

Aja ville bara dokumentera vad som sker här hemma va gäller tänderna. Så fort det gick när det väl drog igång och nix det stämde inte på sonen att man ”dregglar” mer. För han dregglar inte alls.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s