Fitbit Flex

Nu är det snart 1 vecka sedan jag har haft min Fitbit Flex hemma och eftersom jag fått frågor om den tänkte jag att jag ska skriva ner lite tankar kring denna lilla pryl.

Nå ja jag tänkte börja med att skriva och berätta om vad en Fitbit Flex gör. Det är alltså ett speciellt armband som man har på sig dag och natt, som är vattentålig och som då är till för att mäta hur aktiv man är under dagarna samt hur bra man sover. Fitbit Flex fångar upp ens aktivitet och trådlöst laddar upp informationen till Fitbit.com där man har all data sparad och visar den i olika grafer och statistik. Med appen i mobilen håller man koll på informationen direkt och kan se den live, man har möjlighet att sätta upp dagliga mål för hur många steg man ska gå, hur många kalorier man ska förbränna, hur mycket man ska äta…

Som vissa av er läsare redan vet finns det även andra liknande armband på marknaden, bland annat den mest snarlika Jawbone Up och jag har fått frågan om varför jag valde just Fitbit Flex då jag valde mellan Jawbone Up och Fitbit Flex. Nedan följer dom punkter som gjorde att Fitbit Flex blev självklara valet för mig.

  • Möjligheten att synka Fitbit Flex trådlöst med både datorn och mobilen och få live information.
  • Armbandet i sig. Jag gillar designen och möjligheten att byta band. Det finns andra att köpa till och själva manicken man har i armbandet är väldigt liten och fiffig så armbandet känns gediget och har inga lösa delar som kan ramla av eller börja lossna osv. Jawbone Up har haft enorma problem med delar som lossnat och som ramlat av då man för att överföra info från armbandet måste ta loss en del ur själva armbandet och stoppa in i mobilen. Denna har pajjat för många användare som berättat om den på nätet. Samma gäller med att Jawbone bara finns i 2 strl och ja man har ingen möjlighet att byta färg eller armband utan då måste man köpa en helt ny Jawbone Up. Jag ville kunna variera och att det inte var lösa delar på Fitbit Flex armbandet. Utöver det så var det också passformen, möjligheten att få den perfekta passformen då Fitbit Flexen är hur enkelt som helst då man får två armband direkt beroende på om man har större eller mindre handled och sen sitter den som gjuten. Jawbone Up finns i två storlekar men dess design gör att armbandet sitter som ett grepp på handleden vilket då bidrar till att den kan sitta lite si så där beroende på hur bred handled man har.
  • Priset på Fitbit Flex är lägre än på Jawbone Up. Det har inte varit en större punkt för mig men samtidigt en som dragit ner poäng för Jawbone Upen när jag varit i valet och kvalet.
  • Jag läste på och jämförde massvis med olika recensioner både på Youtube, och massa olika gadget sidor där man gjort jämförelser mellan dom olika liknande armband som finns och i alla jag har tittat på har Fitbit Flex fått högsta betyg och bästa rekommendationerna.
  • Jag gillade verkligen att man kan på själva armbandet med hjälp av 5 dioder se hur nära stegmålet man är genom att en, två, tre, fyra eller fem lampor blinkar. Man kan alltså bara köra på och då och då under dagen slå på armbandet med fingret 2 ggr och få en idikation över hur nära man är sitt mål. När man nått målet vibrerar armbandet och lamporna blinkar glatt.

Nåja nu fick ni lite info kring varför jag valde just Fitbit Flex. Vad tycker jag om den hittills? Vad får man med när man köper en Fitbit Flex?

[pe2-image src=”http://lh5.ggpht.com/-qYKGcR51lQE/UgFy02gETrI/AAAAAAAAEIY/o-iP8oeE5LE/s144-o/PicasaUp.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/Nelayah/PicasaUp#5909130438395580082″ caption=”PicasaUp” type=”image” alt=”PicasaUp” ]

Här ser ni alltså vad man får när man köper en Fitbit Flex. Man får alltså två olika armband, ett större och mindre för att det ska passa. Den lilla prylen ni ser som är svart är alltså själva Fitbit Flexen. Den lilla svarta prylen bredvid den  på vänster sida med usb-uttag är alltså manicken för att synka med datorn. Den till höger med sladd och usb-uttag är laddaren.

[pe2-image src=”http://lh6.ggpht.com/-RnHjxSz4Skw/UgFp5-VdQhI/AAAAAAAAEHE/h4qD0pNM7A0/s144-o/FitbitFlex2.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/Nelayah/PicasaUp#5909120630793257490″ caption=” ” type=”image” alt=”FitbitFlex2.jpg” ]

Här ser ni alltså dioderna som jag skrev om. På bilden lyser alla fem lamporna och det gör dom för att jag nyligen hade slagit på den 2 ggr för att den skulle visa hur jag ligger till för dagen va gäller nå mitt mål. 5 prickar tända betyder att jag nått målet. Tidigt på morgonen var det bara en lampa som blinkade.

[pe2-image src=”http://lh6.ggpht.com/-gr6tXsTlKbA/UgFwk5qF2HI/AAAAAAAAEHw/EmUJnPOTKOE/s144-o/PicasaUp.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/Nelayah/PicasaUp#5909127965341767794″ caption=”PicasaUp” type=”image” alt=”PicasaUp” ]

 Här ser ni alltså att man sätter in Fitbit Flexen i armbandet. Enkelt och lätt och precis så kan man alltså ha flera olika färger på armbandet och byta när man känner för det.

[pe2-image src=”http://lh4.ggpht.com/-RYKeoFf0T2A/UgFwm9OfYXI/AAAAAAAAEII/kMF4TTxfljM/s144-o/PicasaUp.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/Nelayah/PicasaUp#5909128000659480946″ caption=”PicasaUp” type=”image” alt=”PicasaUp” ]

Här ser ni hur det ser ut när man loggar in sig på Fitbit.com och vill se sin statistik. Där kan man alltså se massor med info om hur man ligger till för dagen. En balans är att föredra mellan vad man fått i sig och hur mycket man förbränner.

[pe2-image src=”http://lh3.ggpht.com/-__b1Dvpctgc/UgF1uQSUVVI/AAAAAAAAEIo/G3p2ZNAO4M0/s144-o/PicasaUp.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/Nelayah/PicasaUp#5909133623593030994″ caption=”PicasaUp” type=”image” alt=”PicasaUp” ]

 Detta är då gränsnittet i appen som man kan ladda ner i Appstore. Finns även för Android.

Första veckan med armbandet och jag måste säga att jag älskar den. Dels för att den håller mig motiverad. Dels för att den visar svart på vitt hur jag balanserar min kost och aktivitet och för att med hjälp av dioderna jag faktiskt tagit beslut som att kliva av några stationer längre bort hemifrån (på väg hem) eller gått omväg från parkeringen när jag hälsat på mina föräldrar, allt för att nå stegmålet och röra på mig mer dagar då jag inte rört mig tillräckligt mycket.

Den har också visat mig hur illa jag sover om nätterna. Precis som jag anade. Vaknar uppemot 10 ggr per natt. Hoppas det ska minska när vi flyttat till nya lägenheten och sonen fått ett eget rum.

Kan verkligen rekommendera den!

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s