Svider och värker

För en tid sedan, eller rättare sagt för några veckor sedan började jag få utslag på mina fingrar. Det började faktiskt inte på fingrarna utan jag upptäckte utslag på insidan av stortån och insidan av fotsulan, trodde först att det var det faktum att jag gick i ett par tofflor som irriterade huden, men så plötsligt fick jag stora bubblor med vätska på fingrarna, mest lillfingret på högra hand samt pek och långfingret. Nåja trodde jag blev allergisk mot nagellacket jag hade då. Hade precis satt på mig OPI nagellack som jag aldrig använt tidigare. Så jag tog bort den och trodde det hela skulle blåsa över, men så gick dagarna, och det blev värre och värre och idag har jag alltså blåsor på alla fingrarna på höger hand och också på handflatorna på både höger och vänster handen. Hejja!

Lycka!! Jag som inte känner smärta dagligen behövde något nytt, och spännande att få känna. Urk, jag är så trött på att min idiotiska kropp hela tiden hittar nya grejer att jävlas med mig med. Som att min ledvärk inte är nog. Tack o lov har jag en bra period nu, förmodligen av träningen så jag har lindrig värk i handleder o knän då och då men att ha hudproblem är inget jag är van vid och det är mest bara irriterande.

Jag bokade tid hos husläkaren och fick den typ 3 veckor fram i tiden vilket suger. Men antar sjuksystern i luren inte tyckte det var akut att doktorn skulle få kolla på mina utslag. Jag tänkte jag ska prata om dom samt mina leder och se om vi kan ordna något att fortsätta undersökningen på.

Just nu sitter jag och skriver detta inlägg med bommulshandskar på mig. Jag köpte dom på apoteket idag. Smörjer händerna med kortisonkräm, samt nån annan som är till för att förnya hudcellerna och sätter sedan på mig dessa handskar. Har fått för mig det hjälper! Bättre än att plåstra faktiskt. För plåstret hjälper inte huden att andas, utan täpper till allt men med dessa bommulshandskar känns det mycket bättre.

[pe2-image src=”http://lh5.ggpht.com/-EJsJrox-kVA/UlR1U3alnKI/AAAAAAAAEMU/biF5wokKFnA/s144-o/PicasaUp.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/Nelayah/PicasaUp#5932495610487086242″ caption=”PicasaUp” type=”image” alt=”PicasaUp” ]

 [pe2-image src=”http://lh5.ggpht.com/-ya9hamOoSKw/UlR1WlFy4HI/AAAAAAAAEMc/B6gE8iv0fMM/s144-o/PicasaUp.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/Nelayah/PicasaUp#5932495639927775346″ caption=”PicasaUp” type=”image” alt=”PicasaUp” ]

 Jag är inte van vid att behöva smörja och smörja med feta krämer. Jag har i princip aldrig använt hudkräm fast jag vet att det hjälper mot torr hud som jag faktiskt får rätt rejält efter jag duschat. Men nu får det väl bli en vana. Fet kräm efter att jag utsatt mig för vatten.

Köpte också ett par träningshandskar idag, i rosa, för att skydda händerna när jag tränar. Kände hur jag nötte på mina eksem när jag tränade sist så får se om det ger lite skönare känsla när jag tränar imorgon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s