Att prata med varandra

Det är verkligen viktigt att man har en öppen kommunikation i sitt förhållande. Många par glömmer bort att prata i vardagsbestyren och allt som hör till. Särskilt efter att man fått barn. Jag och min man har alltid pratat, om allt mellan himmel och jord. Våra drömmar, farhågor och tankar. Allt kommer upp på bordet när vi pratar med varandra. Jag älskar våra samtal. Det är verkligen luften i lungorna i vårt förhållande. Det är en nödvändighet som man aldrig får tumma på. När vi bodde i vår tidigare lägenhet, delade vi sovrum med vår son första halvåret av hans liv. Det gjorde att vår naturliga plats där vi alltid hade våra långa samtal innan vi somnade för natten blev plötsligt inte en plats för samtal längre. Vilket verkligen kändes. Men, vi improviserade med vad vi hade, soffan fick bli vår plats att umgås på tumanhand, ventilera på osv.

Nu när sonen har ett eget rum har vårt sovrum åter börjat fylla funktionen för kommunikationskanal. Vi kan ligga länge i sängen och prata innan vi ska sova. Ibland lite för länge. Man drömmer sig bort och så har det plötsligt gått 1-2 timmar. Farligt, om man ska upp tidigt dagen efter. Men sjukt viktigt.

Jag är nästan övertygad om att många förhållanden kraschar just på grund av bristen av kommunikation, i denna form. Samtal om livet, känslor, rädslor, drömmar, önskan, barnen, vardagen allt möjligt helt enkelt. Pratar man inte med varandra, får man ju inte denna vi känslan som är så viktig i ett förhållande.

En annan sak jag vill tipsa om är att ibland utan ord utan att skratta bort det sätta sig mitt emot varandra i tex soffan, stäng ner tvn, dämpa belysningen  och titta varandra djupt i ögonen. Ha ögonkontakt en stund, 5-10 minuter utan att säga något till varandra. Skämta inte bort det. Ta det på allvar. Det brukar flytta mig tillbaka till 6 år bakåt i tiden, när vi första tiden sågs på våra ”dejter” och kunde titta på varandra i timmar. Den känslan går att återfå genom att bara se i varandras ögon. Magi! Jag sitter sedan och tittar på min älskade man och tänker på hur mycket jag älskar honom, hur vardagen kan ibland få en att ta saker för givet, med hur lycklig jag är att jag har honom.

Ni som aldrig testat det, gör det, prova en kväll när ni har lite egentid att se varandra djupt i ögonen utan samtal utan skratt, bara titta och njuta av varandra en stund. Det är en intim stund som gör en helt bubblig inombords.

close-eye-contact

(Bilden är inte tagen av mig och är lånad från: källa)

 

Annonser

2 reaktioner på ”Att prata med varandra

  1. Instämmer så! Vi har verkligen lärt oss att ta vara på varje liten stund vi har där d bara är vi! Antingen i soffan, eller i sängen på kvällen, att hinna ta en dusch tillsammans 🙂 D gör så mkt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s