Award

Jag har fått en award av  Therese som har bloggen http://mhiloy.wordpress.com där hon beskriver sitt liv som mamma och nybliven fru. Vi hittade varandra nån gång förra året när båda var i väntan på våra små bebisar med bf några dagar ifrån varandra och har sen dess följt varandras bloggar. Therese verkar vara en snäll och omtänksam person som bryr sig om hur hennes val i livet påverkar miljön och omgivningen vilket jag tycker är väldigt duktigt och önskar jag var bättre på själv. Kärleken för hennes lilla familj lyser igenom i allt hon skriver på bloggen. Tack för att jag fått denna award, det ska bli spännade att svara på alla frågorna!

Så här fungerar det:– Tacka och uppmärksamma den som nominerat dig
– Skriv 11 random fakta om dig själv.
– Svara på dom 11 frågorna du fått i awarden.
– Välj ut 11 bloggar att nominera (du kan inte välja den som nominerat dig).
– Skriv 11 frågor åt dom du nominerar.

11 random fakta om mig: 

1. Jag fyller 28 år om exakt 13 dagar och har lite ångest inför att vara 28 år gammal.
2. Jag planerar mitt liv in i minsta detalj och har planer för närmsta 2-3 åren klara framför mig.
3. Jag var 18 år när jag började studera på högskolan, och 21 när jag tog min ekonomiexamen.
4. Jag har bott i Sverige sedan 1996 och firar alltså 18 år i Sverige nästa sommar.
5. Har släktingar/familj som bor utspridda i 5 olika länder.
6. Jag flög första gången när jag var 4 år gammal.
7.  Jag har rest till 17 olika länder och fler ska det bli.
8. Jag är en tekniknörd som älskar prylar och gärna testar det senaste först.
9. Är närsynt och ser bara konturer och saker i stora drag när jag inte har glasögon/linser.
10.  Jag har varit guldmedlem på SF-bio sen flera år tillbaka då jag sett alldeles för många filmer.
11. Är en riktig nattuggla som gärna är vaken till sent på natten och ser på serier bland annat.

Frågorna jag fick:

 • Berätta om dagen då du plussade.
  Då det var planerat att vi skulle bli gravida visste jag att det fanns möjlighet till att jag hade blivit det och gick omkring där hemma och kände efter hur jag känner mig och om det fanns några antydan på att jag var gravid. Jag hade enkla test från testlager som jag använde för att se om HCG hormonet skulle stegra i tid eller inte. Man kan säga att jag var något besatt av det där hormonet då jag tidigare varit gravid en gång tidigare och ja det slutade inte bra så jag ville se att det skulle gå rätt till denna gång och skulle även synas på teststickorna. Så dagarna till då det borde börja stegra kom och den 23/4 såg jag att det fanns en föraning till ett streck på stickan. 2 dagar senare gick den inte att missa. Maken var med varje tillfälle och vi blev glada båda två men då vi hade dålig erfarenhet från första gången var vi tvungna att gå på tidig VUL för att se att allt låg på rätt plats. Så det var inte dagen jag plussade som glädjetårarna kom utan dagen då vi såg en liten ärta på rätt plats i livmodern med ett litet tickande hjärta. Hua blir sentimental bara av att minnas tillbaka till det läkarbesöket.
 • Vad är din favoriträtt?
  En fin köttbit med klyftpotatis, en fräsch sallad och bea till är nog en av absoluta favoriter.
 • Berätta ett pinsamt minne.
  Det pinsammaste och värsta minne jag kan komma på var när jag och min första riktiga pojkvän var hemma hos mig och ja var intima med varandra och min pappa kom hem och utan att veta bara kom in i rummet för att säga hej, utan att ana något och fick se oss två i sängen som var precis vid dörren. Jag ville dö där och då. Jag ville försvinna igenom golvet. Pappa stängde dörren så klart och jag tvingade pojkvännen att klä på sig och gå ut och prata med pappa. Sen klädde jag mig själv och efter lång mental förberedelse klev även jag ut ur rummet. Skamsen och rödsprängd. Pappa skrattade åt oss och bad att förvarna på något sätt så det aldrig mer behöver ske. Strumpa på dörrn eller nåt. Det är nog det mest pinsammaste jag nånsin behövt uppleva i mitt liv.
 • Finns det någonting du stör dig så otroligt mycket på?
  Människor som klagar över sina liv och som inte gör något för att förändra det till det bättre. Folk som klagar om att dom vill en massa men vill att det ska åstadkommas med minsta möjliga ansträngning.
 • Dina styrkor?
  Snabblärd och förstår saker utan större ansträngning. Är analytiskt lagd och älskar att lösa problem. Logik är min vän. Jag vet vad jag vill i livet och vad som krävs av mig för att nå mina mål.  Är det något jag inte vet, eller kan, lär jag mig det/tar reda på det så jag kan det nästa gång jag stöter på det igen.
 • Dina svagheter?
  Tålamod är inte min vän. Samlar på mig saker i tystnad en längre tid för att sedan explodera över det när bägaren är full utan att ha sagt något innan (privat).  Vill vara duktig och bra och tar på mig alldeles för mycket ibland utan att tänka på vad den sorts stress har för konsekvenser på ens kropp.
 • Vad är det bästa med att vara mamma?
  Att få spendera tid med min son, att få se honom växa upp och bli en egen liten individ, en minimänniska med åsikter, tankar, tycken och göra honom glad och nöjd. Att få hålla honom i min famn och lukta på hans hår, känna hans små händer runt min nacke, se honom le och visa dom där sockersöta tänderna och veta att han är den viktigaste människan i hela min värld och att få visa honom dag efter dag hur mycket jag älskar honom.
 • Berätta om en dröm du har.
  En ganska nyfunnen dröm jag har är att en dag ha eget företag med min man så jag kan vara hemma och ta hand om våra barn tills dom börjar gå på skolan och kunna skämma bort dom med all uppmärksamhet och närvaro dom behöver. Men det är just det, en dröm…
 • Favoritplats på jorden?
  Hemma är bästa platsen att vara på, hemma där jag har min lilla familj och där jag även har mina föräldrar nära. Det är den bästa platsen på jorden. Sen var vi bor någonstans har ingen större betydelse bara jag har mina älskade nära mig.
 • Vad trivs du bäst att göra på din fritid?
  Jag tycker om att greja en hel del med min dator. Men jag gillar också att spendera en timma eller två på gymmet. Om jag har några veckor ledigt och pengar i plånboken reser jag helst!
 • Hur många barn vill du ha?
  Sen jag varit liten har jag alltid tänkt mig att jag vill ha 3 barn. Men det är ingenting man kan bestämma över bara så där utan ja man kan önska sig det och se om man blir belönad med så mycket lycka av livet. Två är första delmålet. Sen får vi väl se, hur det känns och hur vi känner tillsammans som familj efter att vi blivit 4.

Trodde aldrig jag skulle bli klar! Men nu så. Dags att nominera. Jag har inte 11 bloggar att nominera så jag väljer ut några favvosar som jag läser och följer.

Alisa: http://alisagonzalez.se/
Angelica: http://angelican.se/
Kajsa: khaleesi.se
Sandra: http://johanssonssandra.blogg.se/
Sanne: http://mabibu.blogg.se/

1. Beskriv hur en perfekt och underbar dag ser ut hemma hos dig.
2. Va är det häftigaste du har varit med om i ditt liv?
3. Hur ser ditt liv ut om 5 år?
4. Hur har ”att bli mamma” förändrat dig som person?
5. Hur ser du tillbaka på din förlossning?
6. Hur träffades du och din man/sambo?
7. Berätta ditt pinsammaste minne.
8. Hur bestämde ni namn till ert barn?
9. Favorit film och varför?
10.  Vad är din bästa / sämsta egenskap?
11. Vad skulle du göra om du vann 10 miljoner imorgon?

Annonser

8 reaktioner på ”Award

 1. Ja, kul 😀 Dog också lite när jag läste det pinsamma ögonblicket, haha 😛 Jag har faktiskt varit med om en liknande situation så vet hur det är 😉

  Ska självklart göra awarden senare 🙂

  Gilla

 2. Ja, kul 😀 Dog också lite när jag läste det pinsamma ögonblicket, haha 😛 Jag har faktiskt varit med om en liknande situation så vet hur det är 😉

  Ska självklart göra awarden senare 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s