Sorgligt…

Här kommer det nu skrivas ett ganska ytligt inlägg som kanske ses som lite larvigt av er läsare men som jag känner att jag vill få nerprintat. Jag har ju som några av er vet, som följt mig länge månatligt fixat mina naglar snygga på nagelsalong från 2008 tills nån gång i sommar då jag slutade gå dit. Strax efter att sonen föddes så utvecklade jag allergi mot gelén som används för att stärka naglarna.

Ni anar inte hur mycket sorg jag känner för det här. Särskilt sen jag nu sen tre månader tillbaka fått svåra utslag på höger hand som vägrar läka helt så mina fingrar är förstörda, sköra, och jag har knappt några fingeravtryck.

Satt och tittade här i bloggen på mina händer. Det var en av dom grejerna jag var mest nöjd med och som jag unnade mig varje månad. Jag älskade att ha fixade, snygga naglar, och alltid se fräsch ut. Att bara behöva gå dit en gång i månaden, lägga en timme av min tid på det och sen inte behöva tänka på det till nästa månad.

Nu då? Nu är mina händer kanske hur fula som helst. Med utslag, korta naglar som jag inte orkar greja med själv och som är tillbaka till att vara svårhanterliga, skivar sig, går av, osv. Det känns sjukt tråkigt, och orättvist. Varför ska jag bli allergisk mot sånt jag trivdes så bra med. Som var lixom ett intresse för mig, alltid ha snygga naglar…

Tänker på alla dom som lever med svårare allergier, det är otroligt att det inte finns något som blokerar det där ännu. Önskar det fanns något sätt att få det att försvinna, återgå till vanliga rutinerna, återigen ha snygga händer.

 

Saknar dom så!!! Önskar det fanns nån annan form av nagelförstärkning som funkade för mig. Är ju allergisk mot akrylnaglar sen runt 2008 och nu då även gelé. Om nån av er håller på med naglar och vet vad man kan testa istället lämna tips!

Naglar

Annonser

16 reaktioner på ”Sorgligt…

 1. Oj visste inte att det va så strängt när man arbetar inom vården. Lyllos dig som får njuta av fina naglar nu. 🙂 Jag hoppas hitta något som funkar för mig. Ska nog ta och testa akryl igen se om jag fortfarande är känslig mot det.

  Gilla

 2. Med all rätt att du känner som du gör! D finns av vad jag
  vet ett par andra sätt att få naglarna fixade, silkes tror jag d
  hette? Har du hört i salongen du brukade fixa de om de
  vet?

  Gilla

 3. Vad jobbigt! Jag förstår verkligen hur du känner, mina händer och naglar är också något som jag gärna tar hand om. Men har du hört om det här ”shellac”, det är väl inte gelé? Och är det samma sak med akryl att du har allergi?

  Vad beror utslagen på förresten?

  Gilla

 4. Vad jobbigt! Jag förstår verkligen hur du känner, mina händer och naglar är också något som jag gärna tar hand om. Men har du hört om det här ”shellac”, det är väl inte gelé? Och är det samma sak med akryl att du har allergi?

  Vad beror utslagen på förresten?

  Gilla

 5. Äsch vad typiskt! Jag jobbar som sjuksköterska och får därför aldrig ha lösnaglar, nagellack eller ringar när jag jobbar så nu under mammaledigheten är det värsta semestern där jag kan göra som jag vill 😉 Verkligen tråkigt för dig om du inte hittar ett passande alternativ!

  Gilla

 6. Äsch vad typiskt! Jag jobbar som sjuksköterska och får därför aldrig ha lösnaglar, nagellack eller ringar när jag jobbar så nu under mammaledigheten är det värsta semestern där jag kan göra som jag vill 😉 Verkligen tråkigt för dig om du inte hittar ett passande alternativ!

  Gilla

  1. Oj visste inte att det va så strängt när man arbetar inom vården. Lyllos dig som får njuta av fina naglar nu. 🙂 Jag hoppas hitta något som funkar för mig. Ska nog ta och testa akryl igen se om jag fortfarande är känslig mot det.

   Gilla

 7. Hej! Hittade ditt inlägg nu precis och jag förstår hur du
  känner dig. Jag är också allergisk mot konstgjorda naglar. Gjorde
  gelé för ca 2 år sedan och redan efter andra gången blev jag
  allergisk. Jag hade utslag över hela händerna och en bit upp på
  armarna ett långt tag efter. Både naglar och händer blev
  totalförstörda. Nu efter ca 2 år är mina händer och naglar tillbaka
  till sin forna form. Men jag testar nog aldrig nåt sånt igen. Jag
  har börjat med vanlig nail-art istället, använder vanliga nagellack
  och experimenterar själv med det hemma. Du får gärna höra av dig om
  du vill fråga nåt eller bara berätta hur det går. Du är en av de få
  jag hittat som blivit allergisk mot gelé naglar precis som jag…
  Hoppas du hittar något som passar dig och som du kan ha!

  Gilla

 8. Hej! Hittade ditt inlägg nu precis och jag förstår hur du
  känner dig. Jag är också allergisk mot konstgjorda naglar. Gjorde
  gelé för ca 2 år sedan och redan efter andra gången blev jag
  allergisk. Jag hade utslag över hela händerna och en bit upp på
  armarna ett långt tag efter. Både naglar och händer blev
  totalförstörda. Nu efter ca 2 år är mina händer och naglar tillbaka
  till sin forna form. Men jag testar nog aldrig nåt sånt igen. Jag
  har börjat med vanlig nail-art istället, använder vanliga nagellack
  och experimenterar själv med det hemma. Du får gärna höra av dig om
  du vill fråga nåt eller bara berätta hur det går. Du är en av de få
  jag hittat som blivit allergisk mot gelé naglar precis som jag…
  Hoppas du hittar något som passar dig och som du kan ha!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s