Julmarknad på skansen

Igår var det dags för årliga besöket på Skansen. Försöker åka dit varje år och spenderar ofta några timmar, köper med oss några älgkorvar, äter suovas (se bild nedan), och insuper julstämning. I år var det dock inte mycket julstämning på samma sätt som förra året. Då var det redigt med snö, i år var det ingen snö alls och ja det började faktiskt regna i slutet av dagen. Vi lyckades klara oss utan regn men ja det var inte bästa vädret.

20131215-122850.jpg

20131215-122855.jpg

 

Suovas är alltså tunnbrödrulle med renkött, mos, hjortronsylt och creméfraiche. Har ätit det alla år vi varit på marknaden.

20131215-122901.jpg

Fikade bulle på ett fik som också är nån form av tobaksmuseum där det fanns massa karameller, tändstickor och cigarrer. Ser ut som förr i tiden när man handlade över disk. Himla god muffins fick jag i mig i cafét också. Mums en av dom godaste jag ätit på länge med saffranssmak!

Något vi gjorde i år som vi normalt inte gjort tidigare är att vi också tog en sväng och tittade på djuren. Klart man gör sånt när man har sin lilla kärlek med sig. Han älskar ju djur och vi tog en sväng och tittade på uttern, älg, sälarna osv. Mysigt!

DSC04165_Fotor DSC04176_Fotor DSC04171_Fotor DSC04168_Fotor DSC04188_Fotor DSC04187_Fotor DSC04152_Fotor

Ugglorna ( det va 2 stycken där) imponerade mig mest. Så vackra varelser! Lyckades ta en bild på ena och se hur den andra fick i sig en råtta. Hua. Nästa sommar måste vi ta ett besök på Skansen igen med lilla älsklingen då han kommer förstå allt ännu mer är nu.

Annonser

2 reaktioner på ”Julmarknad på skansen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s