2013 års punkter…

Oj som tiden går. Dags att summera ihop året med dom sedvanliga punkterna som jag summerar den med varje år sen 2007.
Det har onekligen varit ett år att minnas och ett år fylld med väldigt mycket nytt för mig. Ett som förändrat mig mest tror jag sen jag började skriva dessa listor.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Det absolut största jag gjorde i år som jag aldrig gjort förut är fött barn. Det har varit det häftigaste upplevelsen jag någonsin upplevt i hela mitt liv. Inte nog att man burit ett barn i magen i nästan 42 veckor tills 13 januari 2013 utan att denna kropp också visste vad den skulle göra när det var dags är faktiskt det konstigaste och häftigaste jag tror jag någonsin kommer att göra. Man känner sig på något sätt som en superwoman, samtidigt som kvinnor världen över fött barn och föder barn varje sekund så känner man sig speciell på nåt sätt. Jag blev mamma till världens finaste lilla pojke.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga speciella nyårslöften. Jag hade förhoppningar för det här året och önskemål. Största önskan till mig själv var att inte sätta för höga krav på mig själv som nybliven mamma och det har väl gått ganska så bra, inte direkt i början kanske men sen ju längre tid som gått och ju mer vi lärde känna varandra så blev det bättre och bättre. Löftet jag gett mig själv för länge sedan som jag också hållit är att fortsätta hålla mig rökfri. Vill inte vara en rökande mamma, vill vara en bra förebild för min son och det har jag också stått fast vid och det är jag stolt över.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, flera av mina vänner har blivit föräldrar i år, tror jag kan räkna till runt 5-6 bebisar bara under 2013! Sen har det även kommit massa bebisar på jobbet så det är verkligen babyboom omkring oss!

4. Är det något du saknat år 2013 som du vill ha år 2014?
Något jag inte ska sticka under stolen med är att jag har saknat lite mer egentid. Samtidigt är jag den som varit sämst på att ta för mig av egentid. Jag har haft alla möjligheter i världen men har varit skitdålig på att prioritera mig själv. Sonen är ständigt på första plats och det här året har jag vigt fullständigt åt honom som jag anser behöver min tid mer än vad jag behöver den. Ska försöka bättra mig på att låta mormor och farmor att vara barnvakter ibland, fastän det tar emot att vara ifrån honom.

5. Vad var din största framgång 2013?
Min son. Det är kanske inte min personliga framgång men jag har verkligen vigt hela mitt liv åt honom för att han ska växa upp och utvecklas till en liten individ som känner sig trygg med tillvaron och livet vilket han också gör. Det gör mig så stolt att se honom lära sig nya saker och att få vara den som får lära honom det.

6. Vad spenderade du mest pengar på?

Det här året har det faktiskt inte spenderats pengar på ytliga saker utan mest på saker som verkligen behövts. Vi köpte en ny lägenhet och till det blev det en del inredning som vi fick köpa och sen gjorde vi en stor resa som det också gick en del pengar på.

7. Vad önskar du att du gjort mer?
Som jag berörde det i en fråga längre upp önskar jag att jag tagit för mig mer va gäller egen tid. Men det har inte varit särskilt prioriterat som sagt av mig själv så har ingen att skylla på. En annan sak är nog att köra mer bil, har verkligen blivit väldigt lite av det nu sen vi flyttat till nya lyan.

8. Vad önskar du att du gjort mindre?
Gråtit. Önskar jag inte behövt gråta så mycket första tiden med sonen hemma. Det var ofta gråtkalas för både mamma och son när lilla sonen hade kolik och var ledsen utan att något kunde trösta. Samma när det kändes som att det skars med 1000 knivar första veckorna av amning. Jag önskar jag kunde ha tagit lättare på det hela, men jag är väldigt känslig och hans välmående har lixom varit prio så det har varit tungt första månaderna när det inte fanns något jag kunde göra…

9. Hur tillbringar du nyår?
Vi firar hemma hos oss, med mor och far, god mat, se på raketerna, byta nyårsklappar med varandra och se fyrverkerier utanför…

10. Vem saknade du?
Helt ärligt har jag inte saknat någon i år. Jag har inte haft tid att sakna. Hahaha alla mina har jag nära och det är det viktigaste för mig. Såg även min farmor och farfar i år så det känns skönt att ha fått träffa dom igen, var ju 2009 sist.

11. Finns det någonting du ångrar med 2013?
Ångrar ingenting. 2013 har varit mycket god mot mig!

12. Första eller andra halvan?
Andra halvan utan tvekan. Första halvan var en tuff tid med liten hemma och det blev så mycket bättre när liten blev större, började förstå saker och få rutiner. Så ja det blev ljusare och gladare tillvaro runt maj-juni och varit det sen dess.

13. Hur tror du 2014 blir i sin helhet?
Jag tror det kommer vara ett mycket bra år. Sonen kommer att bli större och mer självständig, jag ser så fram emot alla nya upptåg vi kommer att ha för oss under året. Jag kommer också börja jobba lite smått igen vilket lär innebära lite mer pengar för dom där ”ytliga” sakerna som jag sagt inte prioriterats i år. Hahah 🙂

14. Var du utomlands något år 2013?
Ja, USA, Mexico och Kuba.

15. Vad var det bästa och det sämsta med år 2013?
Det bästa i år är ju så klart att få vara förälder åt min älskling och att vi har fått spendera så mycket tid som familj tillsammans. Sämsta i år är att jag fick nån jobbig allergi så jag inte kan fixa mina naglar som jag gjort i alla år och sen också allergin jag fått nu sen september som jag har på min högra hand som aldrig riktigt läker ihop helt.

16. Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?

13 01 13 är datumet som slår alla datum i år och alla tidigare år 🙂 ! Sonens födelsedag.

17. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ledproblemen fortsätter komma i skov som vanligt, annars som jag skrev innan har jag haft allergier som kommit efter att sonen föddes.

18. Bästa köpet?
Vår nya lägenhet! Överlägset bästa köpet i år. Sen resan. Sen av dom mindre grejerna min kamera.

19. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har absolut varit mycket gladare än tidigare år. Älskar att vara hemma med min solstråle även om det inte alltid är en dans på rosor.

20. Blev du kär i år?

Kär i min son. Fullkomligt upp över öronen förälskad och slagen av denna kärlek. Har nog aldrig i mitt liv känt något så starkt i mitt liv tidigare. Relaterar i princip allt till honom nu. Kär i vår lilla familj. Mina två killar är det bästa jag har.

21. Favoritprogram på TV?
Årets serier har varit, Breaking Bad (såg alla säsonger), The Walking Dead, Homeland, Devious Maids och gamla favvon Grey’s.

22. Bästa boken du läste i år?
Ska inte mygla om detta, jag har inte läst många böcker i år, och den bok jag läst genomgående under året är hands off den bok som hjälpt mig mest i min föräldraskap och det är The Wonder Weeks. Den har hjälpt mig att förstå sonens mentala utveckling och hur jag bäst kunde hjälpa honom under alla mentala faser han gick igenom under året.

23. Största musikaliska upptäckten?
Inga stora upptäckter mer än gamla artister jag brukar lyssna på som släppt ny musik, årets mest spelade för mig har varit HURTS.

24. Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Firade den mest med sonen men också hemma hos mor och far med hela familjen, god mat, mys och massa skratt!

25. Mina önskemål kring 2014:
Önskar ett bra start på året för oss alla, att det ska gå bra för oss att kombinera arbete och föräldraledigheten. Att fortsatt få njuta av att vara vi tillsammans, bygga nya minnen och leva i nuet. Njuta av dom små stunderna i nuet och ta vara på stunderna tillsammans, njuta, insupa, lagra i minnesbanken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s