Moment 2 klar

Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag valt att lägga upp tårtbakningen över en period av tre dagar. Igår var moment 1 i full gång. Jag skulle fixa botten till tårtan och det var verkligen ingen utmaning. Gick väldigt fort att sno ihop och efter 35 min i ugnen fick jag en hög och fin ljus kaka. Därefter var det dags för fyllningen jag hade bestämt mig lite tidigare för att köra på Hallonmousse och Dumlefluff. Läst i massa olika bloggar att det är en bra kombination så jag bestämde mig för att köra på det. Dumlefluffen är skitenkel att göra, och man kan egentligen variera det med lite vad som, dumle, ahlgrens bilar, geisha choklad, what ever.  Även hallonmoussen var en walk in the park att få ihop.

Har nog alltid trott att det är mer avancerat det här med själva tårtbakningen men det är inte alls krångligt. Gick väldigt fort att sno ihop både botten och fyllningarna. Dumlefluffen fick stå kall innan den blev fluff, det blev den idag inför moment 2 som var att fylla bottnarna med fyllning. Hallonmoussen var klar men dumlefluffen vispade jag strax innan jag började fylla. Se så gott det ser ut i bunkern. Smakade på den och ville typ inte sluta äta. Hjälp så gott. Skulle lätt kunna tänka mig det till pannkakor när man vill lyxa till det lite. Hallonmoussen var också himla god med syran. Blir nog finfin kombo!

20140111-214702.jpg

20140111-214717.jpg

 

Så blev det efter att jag fyllt tårtan. Lagom hög tycker jag och längtar rätt redigt till måndag då man äntligen får smaka på hur det blev. Men innan är det moment 3 som väntar. Den som jag är mest nervös över. För där mina vänner har jag verkligen 0 erfarenhet sen innan. Jag har aldrig kavlat ut en sugarpaste, jag har aldrig gjort dekorationer, jag har aldrig täckt en tårta med smörkräm så det ska verkligen bli en spännande upplevelse. Hoppas att även den blir en walk in the park. För blir det så kommer det inte bli min sista tårta. Den saken är då biff. Så här långt har det varit över förväntan enkelt. Men man ska inte bli för självgod! 🙂

Igår gjorde vi också klart vimplarna här hemma som hänger fint. Sonen såg dom redan idag och blev jätte glad så han gillade dom och det värmde mammahjärtat. Gjorde av vanliga servetter och det funkar finfint! Himla smidigt o kunna variera vid behov. Ska spara dessa om man mot förmodan skulle vilja använda samma nån gång i framtiden annars knåpar man ihop nya på nolltid med lite färgglada servetter.

20140111-214749.jpg

 

Känns fantastiskt roligt att göra det fint för sonen. Även om det bara ska firas med familj vill jag att det ska vara fint. Hans första födelsedagskalas. Litet men den första! Har själv bara haft kalas under dom 2 åren jag bodde på Kuba, sen blev det inte några fler. Så ja det känns viktigt för mig att han får det varje år. Hans födelsedag ska uppmärksammas och firas oavsett vad!

Annonser

6 reaktioner på ”Moment 2 klar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s