Min första tårta

Nåja har tänkt skriva om tårtan några dagar men har inte tagit mig för det men idag tänkte jag försöka få in detta inlägg. Så förra måndagen var det sonens födelsedag och jag hade bestämt mig för att göra hans tårta själv. Min första tårta så det var lite nervöst att inte veta om jag kommer att lyckas eller inte med den. Jag började nån vecka innan med själva Musse, och det va inte det enklaste att göra så stor figur men jag fick till det ganska så bra och likt. Innehållet i tårtan är dumlefluff och hallonmousse. Lovade att lämna recept för några av er som ville veta så jag skriver ner det längst ner i det här inlägget. Nedan ser ni tårta uppskuren och sen hur den såg ut innan vi skar upp den! Den smakade jätte bra, och det blev inte någonting kvar till dagen efter. Allt åts upp samma dag.

20140114-222128.jpg

20140114-222159.jpg

20140114-222216.jpg

Hallonmousse:
4 gelatinblad (jag använde 3 st)
225g hallon
0,75dl socker
3dl vispgrädde

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, i minst 5 minuter.
Koka upp hallon och socker i en kastrull och låt koka ett par minuter.
Häll hallonen genom en sil så du får bort kärnorna.
Krama ut vattnet från gelatinbladen och smält dem i hallonpurén.
Låt svalna medan du vispar grädden. Grädden ska inte vara för hårt vispad utan hellre lite lösare.
Vänd ihop hallon och grädde och låt stelna lite i kylskåp innan du fyller tårtan.

Detta recept räcker lagom till en 10-12 personers tårta.

Dumlefluff:

200g dumle
3 dl vispgrädde

Värm upp grädden i en kastrull men var noga med att den inte får börja koka. Dela Dumlekolorna i mindre bitar och rör ner dem i grädden och rör tills de smält, se till att det bara smälter och inte börjar koka. Häll upp i skål/kärl och ställ i kylskåpet i minst 5 timmar (jag lät det stå hela natten). När blandningen är kall och ska användas, vispa upp den till en fluffig fyllning till din tårta. Den ska vara krämig och inte för hårt vispad.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s