Laxpaj & kvälls snacks

Jag la upp en bild på laxpaj som jag lagade häromdagen och fick förfrågan att dela med mig av recept. Istället för att skriva in den på instagram tänkte jag att jag lägger upp den här:

20140129-004445.jpg

20140129-004451.jpg

 

Laxpaj:

2 1/2 dl Vetemjöl
1 dl Grahamsmjöl
125 g Kvarg
50 g smör/margarin
2 msk Vatten
1 krm Salt
1 st Squash (zucchini, courgette)
200 g Lax varmrökt
2 msk Dill, finskuren
3 st Ägg
2 dl mjölk
1 1/2 dl Ost riven max 17% (eller vilken ost ni må vilja ha)
150 g Sallad

  • Blanda samman de båda mjölsorterna, kvarg, margarin, vatten och salt till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten och låt den vila 1 timme i kylen (Jag lät den vila i typ 10 min i vår snabb frys fack i frysen). Förgrädda pajskalet i ugnen 200° i 10 min, låt den därefter svalna 10 min. Dela och kärna ur zucchinin, skär den i strimlor. Dela laxen i mindre bitar och lägg den tillsammans med dill och zucchini i pajskalet. Blanda samman ägg, mjölk och ost. Häll över laxen och grädda i ugnen, 200° i ca 30-40 min. Låt pajen svalna något innan den skärs i bitar. Servera med sallad.

 

Den blev verkligen över förväntan god, och även godkänd av sonen. Så vi har ännu en rätt som går in i vår lilla block med godkända vardagsmaträtter. Receptet kommer ursprungligen från Viktväktarna.

 

Eftersom jag nu tränar en hel del och kämpar vidare mina överflödiga kilon är det bra att tänka på vad man stoppar i sig även kvällstid. Jag är en gottegris minst sagt och vi kan med lätthet käka bullar, och fikabröd varje kväll om vi bara fick här hemma. Men nu blir det istället nån frukt, paprika som på bilden tex, morötter och saltapinnar som jag unnar mig när saltsuget slår in. Mycket nyttigare och gör att man ändå känner att man unnar sig nåt gott. Vågen pekar neråt och jag har målet i sikte men, tänker inte säga mer om det så länge. Måste först bli riktiga resultat innan man kan hurra. Men det känns hållbart och som att vi lägger nya vanor här hemma. Lite lättare nu när även maken är på samma bana, med träning och kost.

20140129-004520.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s