Mitt jobb…

För en tid sedan fick jag förfrågan om vad det är jag jobbar med här på bloggen. Jag brukar som bekant inte skriva detaljer kring var det är jag jobbar eller vad jag gör om dagarna där generellt, eller vilka kunder jag jobbar med för att jag försöker hålla isär mitt jobb jag och mitt vanliga jag. Vill lixom att jobbet stannar där och inte följer med hem mer än vad den ändå gör på gott och ont ibland när man inte riktigt kan släppa något projekt/problem på jobbet.

Men ialf så kan jag beskriva lite i grova drag vad det är jag gör. Jag är ju ekonom i grunden, och har arbetat med redovisning runt 3-4 år direkt efter högskole examen. Däremot så var det inte riktigt vad jag hade som mål att arbeta med så för snart exakt 3 år sedan tog jag klivet ut och sökte ett jobb som Applikationskonsult. Arbetet innebär att jag alltså arbetar på en stor redovisningbyrå med hundratals andra ekonomer men med ekonomisystem. Jag arbetar med ett antal system dagligen och startar upp nya kunder, konverterar om deras bokföringshistorik in i våra system. Hjälper till med anpassningar av systemet för att förbättra och effektivisera arbetet för mina kollegor i huset samt för att möta kundernas allt mer individuella behov av rapporter, fakturering, betalningsfiler o mycket mer vilket innebär ibland att man måste utveckla helt nya lösningar för integration mellan olika system och för att utöka användningsområden på vårt system. Jag supportar också med diverse konstigheter som kan uppstå ibland i dagliga arbetet och tillsammans löser vi olika problem, allt ifrån tekniska problem i systemet till vanliga bokföringsproblem. Det är ett väldigt varierat arbete och det finns alltid massor att göra! Nya projekt dyker upp konstant med diverse olika system och kunduppstarter som inte är en annan lik.

20140224-071631.jpg

20140224-071643.jpg

20140224-071653.jpg

 

Mycket av min tid på jobbet spenderas framför denna dumburk som ni ser på bilden. Jag lyssnar också ofta på musik i hörlurarna men kan också använda dom för att prata med kollegor eller kunder genom headset. Men mest är det nog musik som strömmar ut ur dom där hörlurarna då jag finner musik som ett hjälpmedel att stänga ut ljud utifrån och koncentrera mig på diverse problematik som står inför mig och som jag behöver lösa.

Mycket av mitt vardagsarbete består av just problemlösning, and I love it!

Aja där fick ni nu lite info om mitt arbete och vad jag gör på jobbet. Hoppas ni nu förstår ungefär vad jag sysslar med på dagarna. Eller på dom 2 dagarna jag nu spenderar på jobbet medan jag varvar dom andra dagarna med att vara hemma med sonen.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s