Slösa eller spara?

Känner mig rik denna månad då lön + fp har ramlat ner på kontot. Ovant är det men skönt att åter få börja spara pengar. För ja jag gillar att slösa ibland men mest gillar jag att spara. Så för varje 5000 kr jag har att göra vad jag vill av går 2500 av dessa garanterat till spar o andra halvan är den jag verkligen slösar. Så är det nästan alltid. Jag har till och med lyckats spara för oss som familj under tiden jag varit föräldraledig och vi levde på en lön. Ja det går om man vill även om man har ett jätte lån på lägenheten och inte så mycket i intäkter, det handlar helt enkelt om prioritering.

När jag blev gravid såg jag till att skära ner på alla onödiga utgifter. Jag har till och med lyckats få maken att sluta snusa för ca 5 månader sen nu, för nikotin i form av cigg och snus är väl om något det mest onödigaste av utgifterna, skadar kroppen och hälsan utan att egentligen bidra med något gott. Jupp skriver jag som haft ett beroende i många år av mitt liv till just cigaretter. Lite tur i oturen va kanske också att jag inte längre kunde fixa mina naglar. Enda utgifterna som har behållits för ren och skär nöje är träning. 199 kr i månaden kan man unna sig för något så bra som träning!

Men men, jag är en riktig liten hamster som sagt. Har nog fått det från min far (storhamstern) och min fattiga uppväxt.

Jag tycker ialf om att spara men idag har jag också slösat lite. Inga dyra inköp egentligen bara sånt jag behöver men inte prioriterat på ett tag. Torrschampoo  från Batiste har jag hört mycket gott om så tyckte det är dags för mig att testa och sen köpte jag också värmeskyddande sprej, för mitt hår blir alldeles för torrt och slitet av all fönande.  John Frieda gör favvo schampoot och ny nagelfärg från Isadora får fylla på i kollektionen…

Nu är jag i gränslandet till att det är dags sen länge att släcka ner och gå och lägga sig. Imorgon väntar vaccination av sonen. Denna gång får jag gå själv, första gången med vaccin på egen hand men kommer säkerligen gå finfint.

20140227-233236.jpg

Annonser

2 reaktioner på ”Slösa eller spara?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s