Minns ni orkidéerna?

Minns ni orkidéerna jag köpte till visningen av lägenheten förra sommaren innan vi skulle sälja vår gamla lya? Well dom blommade på fint och sen slutade blomma som alla orkidéer gör, och somnade in över hösten och vintern och så plötsligt från ingenstans började det växa ut små fina gröna kvistar ur vad jag trodde var döda blommor och så vips hade det plötsligt blivit blommor på alla mina orkidéer, har tidigare ALDRIG lyckats få en endaste orkidé att blomma igen. Någonsin. Så detta känns så stort så det inte går att förklara. Förvisso har jag nog aldrig varit duktig med att vattna dom tidigare som jag gjort med dessa. Vissa säger att man ska glömma bort dom helt, det stämde inte i det här fallet. Det som fungerat mycket bra är att ställa i blöt 1 gång i veckan. Jupp.

Första orkidén att blomma var denna nedanför. Den slängde sonen i backen precis när dom första två knopparna slog ut och blev blommor. Jag sörjde. Min första orkidé som blommar och så går blommorna sönder inom en vecka. Tänkte jag skulle klippa av den, ni kan se den på bilden var den gick sönder, precis vid mitt pinnnen ser ni torr bit som sticker ut, well ett par veckor senare ser jag två knoppar precis under, och va tror ni jo det börjar växa nya kvistar!! Med knoppar! Jag blev helt salig. Hur är det möjligt? Först blommade den på den där stora kvisten som kom ut för länge sedan och sen kommer det nya kvistar på den och dessutom 2 på samma gång!? Varje kvist har runt 6 knoppar på så det blir en finfin orkidé med blommor när dessa slår ut!

20140311-074047.jpg

 

Dom andra två jag har blommar fin fint nu, den nedesta här helt utslagen trodde jag men så såg jag att ytterligare små knoppar verkar vara på väg längst ut på kvisten.

20140311-074052.jpg

20140311-074057.jpg

Denna sista skönheten har ännu inte slagit ut alla blommor, men varje dag är det en ny knopp som vaknar till liv. Fantastiskt roligt att följa naturens skönhet!

Ni fattar inte hur salig jag är över dessa. Hahaha, jag har verkligen varit dålig på det här med blommor. Glömmer bort dom tills dom dör och jag får slänga ut dom, men dessa… well dom är mina bebisar nu! 🙂

 

Annonser

2 reaktioner på ”Minns ni orkidéerna?

  1. Så roliga blommor 🙂 har inga nu men när pelargonerna får flytta ut i vår så ska jag nog investera i två nya till köket. Mats rev ner mina o jag fick aldrig till det att sätta om dem (blev sneda o jävliga o tog sig aldrig riktigt). Brukar iaf dränka dem när jag ser att rötterna är väldigt grå o sen lite näring när de börjar knoppa 😀

    Gilla

  2. Så roliga blommor 🙂 har inga nu men när pelargonerna får flytta ut i vår så ska jag nog investera i två nya till köket. Mats rev ner mina o jag fick aldrig till det att sätta om dem (blev sneda o jävliga o tog sig aldrig riktigt). Brukar iaf dränka dem när jag ser att rötterna är väldigt grå o sen lite näring när de börjar knoppa 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s