Något stort kommer att hända!

Ni som läst min blogg i mååååånga år vet ju vad jag menar när jag skriver att något stort kommer att hända. Varför undrar ni? Jo för att Kent släpper en ny skiva väldigt snart! Ja så är det, och vet ni när Kent brukar släppa ny musik? När det sker stora saker i mitt liv. Jag vet det låter för larvigt kanske men det är lixom så det varit, varje gång Kent släppt en ny skiva har stora saker hänt i mitt liv, stora förändringar i livet. Några exempel följer nedan:

vapenochammunition

Året är 2002 och jag upptäcker Kent. Är 16 år gammal. Får mitt hjärta krossad för att sedan falla handlöst och som aldrig tidigare för han som fick bli den första som fick både min kropp och själ. En ny vuxenvärld öppnade sig. Kärleken kändes som att den skulle hålla för alltid. Hur jag fick dig att älska mig spelades på repeat. Jag kände mig vuxen, som att jag hade svar på alla frågor men var så liten och naiv…

duochjagdöden

Livet som den varit i  3 år förändras då 2005. Jag lämnar kärleken som skulle hålla för alltid bakom mig och får lära mig leva för mig själv, så som jag vill leva livet. Velar om jag valt rätt, vacklar och funderar på om beslutet som tagits någonsin kommer att ångras. Får lära mig om ensamheten. Att ensam går också. Ännu en ny värld öppnar sig som singel. Klåparen håller mitt hjärta varm.

tillbakatillsamtiden

2007, Tar kandidatexamen och lämnar Gävle. Staden som varit mitt hem i 3 år. Träffar kärleken som är övervägande anledningen till att jag beslutar mig för att  lämna min hemstad. Första arbetet, resvägen på tunnelbanan med blicken fäst mot DN Skrapan och med texter som ”Stockholm vaknar långsamt” i lurarna eller ”Jag ska göra någonting jag ska slå er med häpnad, gå över en gräns jag ska bryta mig ut”  kände mig liten i en storstad. Blott 21 år gammal, nyutexaminerad och på första riktiga arbetet. Gick i korridorerna och kunde inte riktigt tro mig själv att jag fått ansvar. Jag skulle bevisa att jag är duktig, jag är någon man ska lägga ansvar på, att jag tar mitt jobb på allvar. Dock var ensamheten tung. Fastän jag hade kärleken, var jag ensammast i världen i denna stora stad där jag knappt kände någon eller hade några vänner. Tillbaka till samtiden spelades varm i lurarna och höll mitt huvud över vattenytan många gånger.

röd

2009, får erbjudande till fastanställning på Kanal 5. Maken kommer in på polishögskolan. Livet förändras igen. Vi tar ett gemensamt beslut som förändrar mig som person fullständigt. Jag trodde aldrig att min psykiska hälsa kunde vara styrd av yttre påverkan och inte bero på just mig som person. Beslutet förändrar hela vår relation till det bättre och äntligen återvänder jag till att vara jag som jag är. Hela min värld blir så annorlunda. Saker och ting är inte alls så tunga och mörka som dom varit mellan åren 2005-2009. Att det tog mig så många år att inse att det var det som förstörde min kropp innifrån är idag i skrivande stund obehagligt att inse. Så många kvinnor där ute som kanske lever i detta utan att ens ana att det inte är deras vanliga personlighet. Ni kvinnor som läser kanske anar vad jag slutade med då som påverkat mig så. Hjärta är en storfavorit på denna skiva, Töntarna spelas också varm.

enplatsisolen

Våren 2010 händer det. Vi sitter vid matbordet i vår gamla lägenhet i Norrtälje och bestämmer oss för att åren med pendlande till Stockholm måste läggas bakom oss. (minst 1h enkel väg till jobb och 1h enkel väg tillbaka en vanlig dag) Samma dag som vi bestämmer det hittar vi lägenhet vi vill se, går på visningen, och får den efter en budgivning 3 dagar senare. Flyttar till Stockholm och äntligen hittar vi hem. Äntligen känns livet så mycket enklare. Pendlandet tog på oss båda. Tiden räckte inte till för fritid. Orken räckte inte till för något annat än jobb/studier och vardag. Vi är lyckliga. Njuter av Stockholm. Ismael är en självklar favorit följt av Glasäpplen.

jagärinteräddförmörkret

2012 dags för ännu mer förändringar. Precis när jag hade lämnat en av dom tyngsta stunderna i livet bakom mig. (Min första graviditet) Kommer alla positiva saker en efter en. Körkort, resa och ett plus på en sticka. En vecka senare även bekräftat att det är på rätt ställe och med tickande hjärta. Tårarna och tacksamheten oändlig. Ett nytt liv skapades och växte i min mage. Året då jag fick uppleva det häftigaste i mitt liv att bära ett barn i magen, vara gravid, och uppleva livets mirakel. Sedan gifte jag mig ju hösten 2012 så ja ni förstår!
Tänd på är en storfavorit på denna skiva och 999.

Så nu har jag delat med mig några av dom stora händelser som hänt mig under tiden jag lyssnat på Kent och vid varje skivsläpp från denna fantastiska grupp. Visst är det inte så konstigt att jag förknippar storheter med deras skivor. Tar det lite som ett tecken på att något stort kommer att hända.

Ni har väl inte missat Kents nya låt som släpptes idag? Jag gillar den skarpt och längtar nu om möjligt ännu mer efter deras nya skiva som släpps 30 april.

Ni hittar den på spotify!

Annonser

10 reaktioner på ”Något stort kommer att hända!

 1. Åh va kul. Tur du skrev om bröllop för jag skrev ju inte ens in att vi gifte oss samma år,2012 alltså haha pinsamt! Men nu har jag fyllt i med det! 🙂 Ser fram emot nya skivan!! 🙂

  Gilla

 2. Jag gillar inte Kent alls, inte min typ av musik men så som du skriver blir jag sugen att lyssna ändå haha! Ungefär som att jag inte gillar öl men blir sugen av en ölreklam, knasigt värre 😀 Så nu hoppas vi på att något stort ska ske!

  Gilla

 3. Jag gillar inte Kent alls, inte min typ av musik men så som du skriver blir jag sugen att lyssna ändå haha! Ungefär som att jag inte gillar öl men blir sugen av en ölreklam, knasigt värre 😀 Så nu hoppas vi på att något stort ska ske!

  Gilla

 4. Åhtack för att du delar med dig, Kent har betytt så otroligt mycket för mig också, började lyssna på dem 1996, när jag var 16år. Har följt dem genom åren ❤ på min födelsedag, när jag fyllde 30 år såg jag och maken dem i Göteborg, det var en magisk konsert! Låten 999 lyssnade jag mycket på under vår bröllopsresa på Mauritius, och månaden efter plussade vi med lilla A i magen!
  Jag hörde nya låten idag, gillade den mycket.
  Kram på dej.

  Gilla

 5. Åhtack för att du delar med dig, Kent har betytt så otroligt mycket för mig också, började lyssna på dem 1996, när jag var 16år. Har följt dem genom åren ❤ på min födelsedag, när jag fyllde 30 år såg jag och maken dem i Göteborg, det var en magisk konsert! Låten 999 lyssnade jag mycket på under vår bröllopsresa på Mauritius, och månaden efter plussade vi med lilla A i magen!
  Jag hörde nya låten idag, gillade den mycket.
  Kram på dej.

  Gilla

  1. Åh va kul. Tur du skrev om bröllop för jag skrev ju inte ens in att vi gifte oss samma år,2012 alltså haha pinsamt! Men nu har jag fyllt i med det! 🙂 Ser fram emot nya skivan!! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s