Fler tänder

T

 

Hittade denna fiffiga bild som jag tänkte använda mig av. Nåväl sen några dagar nu har jag misstänkt att ytterligare tänder nu är på ingång hos lillen, så jag passade på och undersökte vid tandborstning på kvällen.  Han har ju sen tidigare följande tänder redan, dom röda, alltså framtänderna, dom gula både uppe och nere, dom blåa uppe och nu kommer även dom blåa nere. Den högra nedre är ute och den vänstra håller fortfarande på att komma igenom som det ser ut så vilken dag som helst nu. När dessa är ute innebär det att det bara är 8 tänder kvar tills hela munnen är färdig. Antar att det är huggtänderna som kommer att komma först efter dom han får nu. Men när dessa två är klara har lillen alltså hela 12 tänder! Inte konstigt att han i princip äter vad som helst nu.

Va gäller hans framtand som han slog i för snart 2 veckor sedan så är det verkligen ett under hur pass fort och bra dom läker. Jag är så imponerad! Nu på fredag är det återkontroll hos barntandläkaren och jag är helt hundra på att hon kommer vara helnöjd med resultatet. Den har i princip skjutit sig tillbaka nästan helt. Sticker ut några millimeter framför den andra men det är knappt synligt längre. Så glad jag är att det slutade lindrigt.

Vet inte om det är tänderna, eller stundande fasen han är inne i eller att jag återigen gick till jobbet för att jobba men lillen har varit svår hela dagen. Mycket tårar. Hoppas det går över och att han känner sig gladare idag. Men vi har märkt att han blir svårare dom dagarna jag jobbar. Kanske någon form av protest till att jag inte är hemma dom dagarna, kanske bara fasen han är inne i. Jag tror vi får se något nytt snart som han ska bemästra. 🙂

Annonser

2 reaktioner på ”Fler tänder

  1. Oh spännande 🙂 Nathan är i alla fall on-track med dina tänder! Han har de röda uppe och nere, de gula uppe och ena gula nere och den andra gula är på G!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s