En lista om Mat

Blev utmanad av Alisa så jag hakar så klart på särskilt nu när blogglusten varit lite si så med.

Ni som gillar denna får gärna haka på och svara på samma frågor i era bloggar!

Vad åt du senast?

Det senaste jag åt är denna middag. Ugnsrostade rödbetor, chevré, rostade valnötter, knaperstekt bacon och honung. Smaklökarna fick sig en rejäl njutning. Älskar denna kombo.

20140411-220805.jpg

Den sista måltiden, om du fick välja?

Oxfilé, kantarellsås, och hasselbakspotatis. Åt det till nyår och minns tillbaka med mycket känsla… Hua så gott det var!

20140101-131210.jpg

Bästa matstaden?
Oj så svår fråga! Jag älskade maten i både Rom och New York. Helt olika matkulturer men aj så mycket gott det har ätits. Men helt ärligt tycker jag Stockholm är en stad som håller sig bra som konkurrent för många storstäder, vi har en fantastisk utbud av bra mat i staden och från alla möjliga kulturer!

 

Bästa restaurangmåltiden

Ännu en svår fråga. Jag kan ärligt inte säga att jag har någon restaurang måltid som var bäst! Men den senaste som jag minns bäst är denna som nog var mest nyligen från en AW.  Tapas fantastiskt goda var dom. Men annars är det en klassisk entrecoté som går hem hos mig med någon god sås och grillade grönsaker till med bea och rökigsås.

IMG_6430

 

Bästa snackset?
Grönsaksdipp, ibland chips, ibland nötter, gillar olika skinkor och ostar också att snacksa på.

Vad orsakade förra bakfyllan?
Först och främst brukar jag inte bli bakfull, alltså då när jag drack. Numera dricker jag i princip inte alls. Jag skulle kunna kalla mig för nykterist utan att skämmas eller ljuga. Så jag kan inte svara på denna. Om jag dricker är det kanske en öl på AW, men det är så sällan att det aldrig är något som påverkar mig och ja orsakar bakfylla.

Mat du älskar att ha hemma?
Jag älskar att ha något gott att äta på det kan vara nån god ost, korv, eller något liknande som man kan skära av en bit och smaska på.

 

Vad blir det till middag?
Till vardags försöker jag variera så vi får in en kötträtt, en kyckling rätt, en fiskrätt och försöka få en bra balans i kosten med grönsaker, fullkorns allternativ som fullkorspasta, ris, quinoa, linser osv. Jag gillar variation och att testa nya saker. Undviker snabbmat men om det inte hinns med är det oftast sushi som följer med hem utifrån.

Mat du hatar?

Jag vet inte om det går hand i hand med min uppväxt eller vad det kan vara men jag är inte kräsen vad gäller mat. Helt ärligt finns det inte något särskilt jag undviker. Inget jag tänker att oh nej det där vill jag helst inte bli bjuden på. Tidigare när jag var yngre kände jag att fisk inte riktigt var något jag kände smaker av, men sen några år tillbaka har jag gått och blivit vuxen och börjat uppskatta fisk. Nu känner jag smakerna och gillar det. Så jag måste säga att nej jag har inte någon speciell mat jag hatar.

Om du bara fick äta en dessert för resten av ditt liv?
Chokladtryffeltårta, utan tvekan. Älskar att baka den, och skulle inte ha några problem att äta bara den dom gånger jag äter dessert. Är ju oftast något sådant jag väljer när jag väl är på restaurang om det finns på menyn.

 

[pe2-image src=”http://lh5.ggpht.com/-JomT9IuUoOg/UHcUiAYxG4I/AAAAAAAADtA/N-llKyxhRJI/s144-o/PicasaUp.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/Nelayah/PicasaUp#5798125619714792322″ caption=”PicasaUp” type=”image” alt=”PicasaUp” ]

Typisk skollunch?
Oj vad jag inte tyckte om skollunchen. Jag minns att jag till och med anmälde mig själv som vegetarian på högstadiet. Sjukt jag skriver här att jag inte hatar någon mat, men en sak jag missade va ju att jag inte uppskattar när maten inte är vällagad. Om man nu serverar dåligt kokt pasta eller torra fiskbitar kan man likväl låta bli. Den vegetariska maten lagades inte till stora massor och den uppskattade jag mycket. Broccoligratäng till exempel minns jag och kikärtsbiffar. 

 

Vad är det knäppaste i din kyl?

Öht. Knäppaste? Inlagda körsbärstomater är väl något som kanske är knäppt och ovanligt att ha i kylskåpet? Köptes för några dagar sedan när vi var i en rysk butik jag brukar handla på. Jag kan aldrig låta bli att köpa inlagda tomater, älskar det! Dom här var kryddiga och lite starka.

20140411-224955.jpg

Och vad har du i grönsakslådan?
Morötter, sallad, gurka, två broccoli, bladspenat och paprika.

Och ost?
Finns nog prästost i kylen, men den äter inte jag. Dock brukar det finnas mögelostar då och då, idag åts chevré, feta ost inhandlas också ibland, finns nog en bit brie i kylen just nu.

Vem får äta från din tallrik?
Tycker inte om när någon äter från min tallrik, i min värld är det lite brist på uppfostran. Man fingrar inte i andras mat. Jag fingrar inte hos andra och förväntar mig att inte andra ska fingra i min mat. Men, det sker ibland att min man äter från min tallrik, inget jag uppskattar som sagt men han har vant mig vid det lite gran sen vi träffats och han alltid måste äta något från min talrik när vi äter ute och äter olika mat, har dock lärt honom att det funkar att fråga så kan jag skära upp en bit, och ge honom, istället för att han ska invadera mig med sin gaffel eller fingrarna. Det är en sak att fråga och få, än att man bara petar och tar för sig utan att varna.

 

Annonser

2 reaktioner på ”En lista om Mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s