Balkongen inför sommaren…

Ok så sommaren är ju snart ett faktum, våren är här, värmen sprider sig över landet och snart blir det förhoppningsvis varmare och varmare. Vi har som ni trogna läsare kanske redan minns en enorm balkong att inreda. Just nu fungerar den som katt -tillhåll med klösbräda och deras låda + matstation står där ute.

När vi flyttade in hit så var det alltså naket betonggolv som fanns där i, då vi flyttade in hit i augusti och ja då var sommaren på väg att ta slut bestämde vi oss att inte göra något särskilt först denna vår/sommar där ute. För ja vi hade en hel del lådor där ute ett tag efter att vi flyttat in, och ja vi använde inte balkongen för mys och häng utan snarare för förvaring. Men nu är allt det där borta sen länge och vi har till och med föst iväg lounge möblerna som vi hade köpt förra hösten . Varför? För att materialet som dom var gjorda av drog åt sig katthår som ingenting annat jag tidigare sett!! Det var helt galet vad håriga dom möblerna blev bara av att dom hänger på balkongen ibland.

Sjukt dumt av oss att vi inte ens funderade på den saken när vi köpte dom. mörka möbler med material som suger åt sig hår, inte så genomtänkt…

Idag köpte vi trä trall och maken har hängt på balkongen sen vi kom hem för att fixa golvet. Det är ju som ett rum och balkongen är alltså över 7kvm i storlek, trodde den va 7kvm men när maken mätte var det visst mer… Så ja snart är han färdig och vi har äntligen inte betonggolv där ute. Det blir fint med trä, går ihop med det bruna på väggarna.

 

20140412-210153.jpg

20140412-210158.jpg

 

Visst blev det skillnad? Här på bilden är det alltså inte helt färdigt ännu men man ser ialf hur det blir. Jag är himla nöjd.

Vi har också varit och spanat på ett annat lounge set och hittade ett som vi tror kommer att stöta bort hår, som inte kostar skjortan och inte tar upp hela balkongen också. Så får se när vi åker och hämtar hem den… Känns bra att vi hittat något och är överens ialf 🙂

Lounge

Ljusare än den tidigare, blankare, mindre fåtöljer och soffa och inte alls lika många dynor att ta fram och sätta undan. Det blir nog kanon med våra pälsbollar här hemma.

Måste också börja fundera på blommor och hur jag ska ha dom i sommar. Har ju alltid tidigare haft fina blomlådor på vår balkong, ialf när vi bodde i Bromma tidigare, men blomlådor känns inte helt rätt nu. Funderar på att ha nån hängkruka eller liknande eller köpa hyllor med plats för diverse blommor och örter. Det blir rätt så hett på balkongen så jag har tänkt köpa körsbärstomater också, frågan är om dom får vara ifred för katterna och sonen. Får se helt enkelt. Blommorna som ska väljas ska också klara av sol och värme, då det är sol på balkongen nästan hela dagen lång.

Annonser

2 reaktioner på ”Balkongen inför sommaren…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s