Kötta & Baka!

Min fina Hercules är en redig hjälpreda i köket! Jag älskar den verkligen, man kan knåda rejäla bröd och man kan även som ni ser här göra färs av tex kycklingfiléer. Love it! Här ska det lagas kycklingbiffar till middag om några dagar.

Brödet nedan är alltså mitt första försök på surdegsbröd. Den blev god, men jag lyckades inte riktigt få den luftig innuti  med större hål alltså, utan den är rätt tät i strukturen. Forfrande god för det. Lätt att baka utan att behöva knåda!

Nästa gång ska det bakas bullar. Får se om det blir enklare nu när jag har denna till hjälp. Det är förhoppningen. Brödet var en baggis och jag hade nog aldrig orkat knåda i 40 minuter!

Att mala 1kg kycklingfilé tog ungf 3 minuter hur bra är inte det?! Ska nu försöka hitta lever att mala nån dag och göra biffar av, rikt på järn och gott att göra biffar av. Inte för alla men jag tycker det är gotta om man vet hur man lagar det. Så får se om jag hittar någon.

20140505-222817.jpg

20140505-222828.jpg

Annonser

En reaktion på ”Kötta & Baka!

  1. Vi har också en köttmaskin som kan mala kött, så himla värt! Jag äter i princip bara kyckling, kalkon och fisk så det är ju himla praktiskt att kunna variera sej och göra färs 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s