Full rulle!

Vilken dag det har varit, både mysig och en fylld med lite starka känslor och reaktioner från min sida kring diverse saker och information jag fick ta del av idag. Skriver mer längre ner. Dagen började med mys och bus med lilla kärleksungen. Busat en del hemma, men gick också ut och passade på att lapa lite sol. Han busade i parken, blev helt smutsig om kläderna men hade riktigt roligt. Jag gick mest efter honom och föröskte komma ikapp. Han var överallt! Skulle springa full fart nerför på kullen för att snubbla o rulla ner, med flit!

 

20140522-230051-82851171.jpg

20140522-230048-82848607.jpg20140522-230049-82849454.jpg

 

Så här långt bort springer han ifrån mig när han busar! Därifrån blev det att kuta till höger för han skulle skutta upp o ner från kullen nedan.

20140522-230050-82850316.jpg

Hämtade paket från Testagram, mer om den i ett annat inlägg!

20140522-230053-82853183.jpg

Men en annan sak som skedde idag är att jag läste besked om förhandlingarna kring polisernas löner. Det är väl egentligen ingen hemlighet för många av er läsare angående att jag är gift med en polis, så jag har engagerat mig en del i att sprida kampanjen som många poliser idag drivit för att höja lägstanivålönerna för poliserna, upp till 25000kr. Hela allt har gått så trögt att jag ibland undrar hur det ens är möjligt att det får gå till så här. Men idag var det tänkt att en eventuell överenskommelse kanske skulle ske, men så drog sig Rikspolisstyrelse ur, på begäran av Arbetsgivarverket, ett verk som jag tidigare aldrig ens riktigt hört talats om, som drog i bromsen, på grund av kostnader som skulle uppstå men också sen ett pressmeddelande för 1 h sedan för Rikspolisstyrelsen inte skulle finnas mer efter 2014-12-31 så därmed kunde alltså inte dom förhandla löner med Polisförbundet för framtiden. Öht? Vadå inte förhandla? Visste man inte detta först nu? Månader av förhandling och informationen kommer strax innan parterna äntligen verkar hittat en form av kompromiss? Det är så sjukt dåligt hanterat av alla parterna att man undrar vad det är för tomtar som sitter på makten att bestämma ödet för alla våra landets poliser. Folk sitter i styrelserna på på både Arbetsgivarverket och Rikspolisstyrelsen och bestämmer och förhandlar om löner, ja, det är helt sjukt hur det får gå till utan att någon får stå till svars framför 20 000 arbetstagare, poliser…

Jag ringde ialf till Arbetsgivarverket och sa ett och annat till dom om vad jag tyckte kring detta, som vanlig medborgare och skattebetalare, för det är väl det som är viktigt att reagera, föra fram talan och missnöjet, för om ingen gör något kommer alla dessa tomtar till beslutsfattare att fortsätta köra över vanliga människor som sliter och arbetar, och hoppas på förändring!

Annonser

2 reaktioner på ”Full rulle!

  1. Nä! Fy fan! Så kan det inte gå till. Hur är detta tillåtet änns och hur kan man inte sätta värde på de människor som sätter sina liv för vår säkerhet?! De om några borde vara högre belönade, även om ett liv inte har ett pris, men den sätter de i spel för alla andras! Nä uh! Arg jag blir!

    Gilla

  2. Nä! Fy fan! Så kan det inte gå till. Hur är detta tillåtet änns och hur kan man inte sätta värde på de människor som sätter sina liv för vår säkerhet?! De om några borde vara högre belönade, även om ett liv inte har ett pris, men den sätter de i spel för alla andras! Nä uh! Arg jag blir!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s