Nej nej neeeej!!!

Så här låter det hemma nu, nästan hela tiden när vi ska göra något som inte sonen tycker är roligt. Allt är tydligt NEJ! Han blir tokig, och skriker nej. Två dagar på förskolan ger detta resultat. Förvisso började han använda ordet Nej redan söndag eller måndag, men det har verkligen varit favoriten efter besök på förskolan. Han är såååå grinig dom här två dagarna och protesterar verkligen tydligt här hemma kvällstid på att han minsan blir lämnad på förskolan. Men hoppas det ska gå över, typiskt att man precis efter inskolningen blev tvungen att ha honom hemma i över en vecka som gjorde att hela vänja sig vid att va på förskolan helt ur balans. Men det kommer att lösa sig så klart! Allt behöver sin lilla tid, han behöver vänja sig. Men börjar ana att detta är en försmak för trotsen som kommer. Nej nej neeeeeeej!!!! Enda som hjälper är att jag är lekfull och skapar en liten fantasivärld då kan vi få igenom dom olika grejerna, som ta av kläder, sätta på kläder osv. Hua skönt med ledig fredag så han får tanka närhet. Vill nu få möjlighet att jobba så här några veckor så han får in en vana.

En arbetsdag imorgon och sen väntar långhelg. Veckan har flygit förbi. Haft massa grejer att göra på jobbet och dagarna flyger förbi då. Detta gillar jag verkligen. Hinner man inte fundera så mycket på annat. Imorgon blir det massa möten och sen hämtning på förskola.

Aja, snart dags att nanna, försöker kolla klart på utfrågningen på TV4 och sen lägga mig, upp tidigt imorgon o iväg till jobb!

Annonser

4 reaktioner på ”Nej nej neeeej!!!

 1. Det är miiiiin kommer jag ihåg från småkusinerna, allt var min min min! Man blir ju tokig för dom säger knappt något annat haha. Men har för mig den var mellan 2,5-3 år ungf där Adam är nu va? 🙂
  Hua man får lixom lära sig hanteringen av dom där känslorna som kommer med tydliga nej. Men så frustrerande när man känner att man inte når fram helt i tal.

  Gilla

 2. Nej-fasen känns bekant (kommer och går lite fram och tillbaka även). Vill också flagga för ”Det är miiiin”-fasen. Adam är där just nu och allt är ”damms”. Tror det också kommer av ”konkurrensen” på dagis.

  Gilla

 3. Nej-fasen känns bekant (kommer och går lite fram och tillbaka även). Vill också flagga för ”Det är miiiin”-fasen. Adam är där just nu och allt är ”damms”. Tror det också kommer av ”konkurrensen” på dagis.

  Gilla

  1. Det är miiiiin kommer jag ihåg från småkusinerna, allt var min min min! Man blir ju tokig för dom säger knappt något annat haha. Men har för mig den var mellan 2,5-3 år ungf där Adam är nu va? 🙂
   Hua man får lixom lära sig hanteringen av dom där känslorna som kommer med tydliga nej. Men så frustrerande när man känner att man inte når fram helt i tal.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s