Dags att reagera!

Skrev detta på facebook och tänkte jag skriver det även i bloggen:

Så hur långt ska det behöva gå för att det ska bli en angelägenhet för Sverige att prata om invandrarpolitiken? Hur höga siffror ska SD behöva få? 2010 öppnades dörrarna för en kall vind, idag skulle jag inte vilja kalla det för en vind det är det inte när ett parti med i princip en fråga blir 3dje (!!) största i Sverige.

Nå Sverigevänner? Ska vi låta det gå mot att dom blir andra största? Eller rent av största partiet i Sverige? Ska vi fortsätta peka fingrar, kalla denna enorma mängd människor som röstat på just SD för rasister och hoppas att problemet försvinner av sig själv genom att sopa den under mattan?

Eller ska vi enas? Försöka kommunicera, lyssna, ta in försöka hitta en balans? Nej alla dessa 781 100 människor kan inte fortsätta frysas ut! Smaka på siffran! Det är så många, som anser att vi behöver förändra något, som känner sig åsidosatta!

Att ett parti med rasistiska rötter och stort antal rötägg har fångat in just dessa missnöjda människor vet vi alla beror på bristen av invandrarpolitik hos dom andra partierna! Sluta strö etiketter på dessa människor, att avvisa dessa med rasiststämpel är inte lösningen på problemet!

Vi måste börja prata om det! Våga ta upp känsliga frågor, utan att att det ska anses som rasistiskt. Det måste ses som ett nödvändigt ont. Ett som ska göra oss enade i Sverige, som ska göra oss till VI och inte vi och dom. Vi måste låta dessa människor att höras få föra sin talan och hitta kompromisser. Vi kan inte fortsätta titta på och låta detta eskalera vidare!

Börja med dig själv! 13% av Sveriges röstberättigade medborgare har röstat för att lyfta fram denna fråga. Ignorera inte, peka inte långfingrar åt dom, utan möts i en diskussion, med ett öppet sinne!

Jag hoppas vi till 2018 lyckats vända siffrorna mot en varmare och vänligare politisk klimat i Sverige.

Annonser

2 reaktioner på ”Dags att reagera!

  1. Mycket klokt! Du har förstått något politikerna inte fattar. Tror Löven gör sig själv en otjänst genom att vägra lyssna. Jag har röstat flera gånger nu men det blir aldrig som jag röstat, typiskt!

    Gilla

  2. Mycket klokt! Du har förstått något politikerna inte fattar. Tror Löven gör sig själv en otjänst genom att vägra lyssna. Jag har röstat flera gånger nu men det blir aldrig som jag röstat, typiskt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s