Mina mobiltelefoner genom tiderna….

Igår satte jag och maken och pratade om nostalgiska saker som vilka mobiltelefoner vi haft genom åren. Nu förtiden är det inte så värst spännande men för många år sedan när man var en liten skit var det ju precis då allt hände, det var ju mobiltelefoni historia som skapades precis framför våra ögon och det är ju om något nostalgi att tänka tillbaka på. Så nedan tänkte jag visa er min mobiltelefonhistoria.

I början när jag fortarande gick på högstadiet fick jag ärva min första mobiltelefon. Fick ärva den av min far och han hade också ett jätte baterri till den, jag tyckte det va sjukt fult att ha den och ville gärna ha den platta så jag sparade pengar från mitt extra jobb och köpte mig ett platt sådant. Jag var sjukt nöjd med den för det var exakt sådan telefon som man använde i filmen Matrix som jag på den tiden var helt GALET såld på. Så denna var alltså min allra första egna mobiltelefon. Denna telefon har jag sparat dock är antennen sönder men jag har den i nån låda någonstans. Minns denna kallades för banantelefonen.

nokia-8110-profile

Jag hade denna lur i många år och var väl nöjd med att ha en telefon. Den hade inte så många funktioner mer än att man kunde ringa med den och att man kunde skicka meddelanden med den. Det var allt. Men det var ialf riktigt najs att ha en telefon.

Några år senare lagom till jul önskade jag mig en ny telefon av mamma och pappa. En 3310 som nyligen hade släppts av Nokia och som var det senaste senaste som alla ville ha. Den var cool till utessende, kom i en mängd olika färger och hade lite fräsigare funktioner som tex man kunde ha en pixlig bakgrund bakom som en bild som alltid var ”fast” i bakgrunden. Den hade också det på den tiden omtalade och väldigt populärt spel snake på och jag var helt såld på denna lur. Jag ville ha den så det var helt galet. Trodde aldrig jag skulle få den i julklapp. Mamma hade lurat mig att dom var slut, eller att det var för dyrt, något sånt var det, så hade hon sagt att dom hade istället köpt mer minne till min dator eller om det var en ny brännare till cdskivor. Något sånt hade jag önskat mig utöver telefonen. Så när jag öppnade julklappen flög jag upp och som en galning med kartongen i famnen. JAG HADE FÅTT EN!!!! Pussade ihjälp pappa och var kanske lyckligaste 15 åring i världen. Jag älskade denna telefon. Verkligen ÄLSKADE. Men, olyckligt blev jag av med den i gymnasieskolan. På den tiden hade man inte mobiltelefonerna med sig till klassrummen. Ja visst låter det konstigt? Så jag hade den i jackfickan i mitt skåp. Hade glömt mina nycklar i låset (visst, man är ett pucko ibland) och nån klåfingrig idiot tog sig in, tog min telefon och så blev jag av med den. Ni förstår inte hur jag sörjde detta! Jag var helt förstörd. Det var det käraste jag hade va gällde saker och att bli av med den var verkligen hemskt. Idioterna som tog den ringde hem till mig, och jävlades, ringde till några av personerna jag hade smsat med, bland annat en kille jag då gillade och behöll mitt nummer som sitt eget, trots mitt mobilsvar var kvar. Idioter…. Uh blir än idag upprörd när jag tänker tillbaka på detta.

nokia_3310

 

Efter att min 3310 blev stulen var jag väldigt ledsen länge och pappa tyckte så synd om mig att han köpte en ny telefon till mig i hopp om att jag skulle bli gladare. Det blev jag. Den kunde aldrig riktigt ta 3310ans plats men det var en bra supplement och det blev också steget in i Ericssons mobiltelefonivärld för min del. Jag gillade att det var en lucka man kunde öppna med en knapp, och jag gillade färgen. Annars var det inte någon super duper lur. Denna hette Ericsson t39i.

Ericsson T39m

När min dåvarande pojkvän köpte sig en nokia (”duschtelefon med kamera”) sådan med rundad nedkant och knapparna gick runt så fick jag ta över hans nyare ericsson lur som såg ut som följande. Jag hade den inte så värst länge då den började kännas omodern nu när det började komma mobiler med kameror och färgskärm. Jag var sjukt sugen på att köpa en likadan Nokia som han hade men jag gjorde aldrig det. T65 som den hette hade större skärm än min gamla t39i men som sagt blev ingen större favvo.

t65

Det var dags för jul och födelsedagar och allt det där igen och med tanken på att det senaste var att kunna ta bilder och ha färgskärm i mobilen var ju det på önskelistan så klart. Jag hade snöat in mig på Siemens nya coola lur MC60 och önskade mig en sådan. Gillade designen och att den hade en kamera. Så på min födelsedag fick jag en sådan i present av mor och far. Den var fräsig, jag tog mycket bilder med den, men dom var ju inte super kvalité så klart, men hallå på den tiden var det guld att ens ha en kamera i luren. Vilken grej! Tyvärr va den inte särskilt slittålig och jag minns att baksidan av locket gick sönder så den gick att öppna väldigt lätt. Denna lur har jag i någon låda kvar än idag.

mc60

En tid gick inte så värst lång tid tror jag faktiskt men jag tog studenten, och flyttade till Gävle och började leva vuxenliv med egna pengar och eget ansvar. Så nu var det upp till mig att se till att pengar finns för att finansiera eventuella framtida telefoner. Well mitt första egna köp blev luren nedan. En z1010 från SonyEricsson, notera att gamla godingen Ericsson nu inte längre var endast Ericsson utan gick ihop med jätten Sony… Denna telefon nedan var lite av en mycket speciell sådan. Den var riktigt riktigt bra, det var min första 3G telefon och i samband med köpet blev jag även kund hos 3 som på den tiden erbjöd möjligheten till videosamtal. Så som ni ser hade telefonen en kamera framme och en kamera bak på för att ta bilder.  Den hade färgskärm och jag använde den flitigt och gillade den. Det var första 3G telefonen som också inte var ENORM.

z1010

 

Jag började få in en vana med att börja köpa telefoner lite oftare och byta lurar så bara året efter köpte jag mig en ny telefon. En mindre 3G lur, den minsta som hade funnits så långt, och en som var snygg tyckte jag. En k608i, denna finns än idag hos mor o far tror jag. Helt ok telefon, minns att jag använde den till att lyssna på musik mycket och även till att använda msn. Den blev inte någon stor favorit men helt ok telefon helt klart.

 

k608i

 

Så fort denna nedan kom in på marknaden var jag tvungen att ha den. Den hade en 3.2 megapixel kamera och det var på den tiden kanske den grymmaste kameran man kunde ha på en lur. Jag tänkte inte två gånger innan jag köpte mig en sån och ärligt så var denna en stor favorit för mig. Jag fotade mycket med den och jag trivdes verkligen med den så bra att jag faktiskt hade den fram tills jag köpte mig en iPhone vilket var nog ca 2 år.

k800iEfter min sista Sonyericsson har jag varit trogen Apple i alla år som följde. Nedan följer dom modeller som jag köpt genom åren. iPhone 3, iPhone 4, iPhone4s, iPhone5 och nu senast iPhone 6. Det har inte skiljt mycket på designen på mina senaste telefoner det kan man verkligen säga om man jämför med det som varit innan men det har verkligen förändrat sig enormt i vad en telefon är idag och vad den var för 10 år sedan. Spännande att se vad våra mobiltelefoner kommer se ut som om 10 år.

iphone3g

iphone4s

iphone5iphone6

 

 

 

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”Mina mobiltelefoner genom tiderna….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s