Vit Jul

Jag har under många år varit med i en kampanj som genomförs av IOGT-NTO-rörelsen och som heter Vit Jul. Kampanjen går ut på följande:

TA EN VIT JUL

Julen är barnens högtid. Jag lovar därför att avstå drycker med en alkoholhalt över 2.25 volymprocent under julafton, juldagen och annandagen.

 

Jag, personligen tycker det är en SJÄLVKLARHET att vara nykter på jul. Ni som känner mig privat vet att jag inte är någon alkoholdrickare. Jag lever i princip ett hel nyktert liv. Alkohol har ingen som helst betydelse i mitt liv och jag har därmed aldrig känt någon behov att ha alkoholhaltiga drycker hemma eller nån form av ”bar” i hemmet. Jag dricker ett fåtal gånger under året om ens det. Kan nog räkna på min ena hand tillfällena i år. Säkert till och med på mina första tre fingrar. För jag dricker i princip aldrig längre och ser ingen poäng i det. Dricker ofta alkoholfritt på företagstillställningar med jobbet och hemma ja som sagt vi både maken och jag är verkligen inga fantaster av alkohol. Så vi dricker aldrig hemma heller. Sist vi drack tillsammans för att fira något var nog på nyårsafton förra året då vi skålade in nya året med ett glas skumpa.

Men tillbaka till denna kampanj, jag tycker det är fantastiskt bra att den finns och att den skapar medvetande hos människor om hur många barn det är där ute som inte får fira en lugn jul tillsammans med sin familj utan måste hantera känslor som rädsla, osäkerhet och obehag för att föräldrar och släktingar dricker sig alldeles för berusade på denna högtid och ställer till det för sig själva och alla omkring sig. Det borde vara en självklarhet för alla som är föräldrar till barn att se till att barnen får en mysig stund utan obehag. Så därför valde jag att skriva om detta och sprida budskapet vidare. Firar ni en vit jul tillsammans med era barn skriv då på kampanjen och sprid ordet. Kanske lyckas just du få någon att tänka om.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s