2014 en summering

Tiden går onekligen fort, och nu med bara några dagar kvar av 2014 är det dags att summera detta år med punkterna jag brukar besvara varje år sen 2007. Så nu kommer rubrikerna och svaren nedan! Trevlig läsning!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Bär på ännu ett hjärta inom mig. Ett syskon till vår son. Det är väl en första gång det med, trots att jag redan varit gravid tidigare och fött barn är det en ny upplevelse och unik sådan även denna gång. Sen är det nog en stor grej att skriva ner också att jag i år fick för första gången uppleva hur livet kommer att se ut ett tag framöver med arbete, lämning och hämtning på förskolan osv. Det är helt nytt för mig och i år blev det steget officiellt när vi skolade in sonen på förskolan och jag började arbeta.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade väl inte så mycket till nyårslöften förra året mer än att jag skulle ta för mig mer och ta vara på lite mer egentid. Men det har ju gått som det gått med den saken, jag kan nog ärligt för mig själv erkänna att jag inte känt behovet av egentid. Vi har dock varit på dejter mer ofta och gjort saker tillsammans på tumanhand.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Under 2014 blev det en del bebisar födda, inte lika många som 2013 men helt klart en hel del nya individer man fått lära känna lite. 🙂

4. Är det något du saknat år 2014 som du vill ha år 2015?
Bättre form? Jag hoppas jag ska kunna få tillbaka lite av min kropp igen 2015. Hoppas återfå lite suget efter träningen igen och få in en bra rutin när jag kommer vara hemma med bebis under 2015. Förhoppningen är att det blir en positiv sak att föda på försommaren så man kan passa på och röra sig ute en del med barnvagnen och komma i form lite tidigare än sist.

5. Vad var din största framgång 2014?
Att vi som föräldrar uppfostrar en son snäll och gullig kille som vår son växer upp till att bli. Sen är det helt klart en framgång jag ser att vi blev gravida igen. Det är inte en självklarhet att bli gravida igen även om man fått barn sen tidigare och jag ser det som en gåva att jag får uppleva detta igen.

6. Vad spenderade du mest pengar på?

Vi har lagt en del pengar på möbler detta år. Vi har köpt mycket nytt till lägenheten. Ny soffa, nya bord och stolar, nya möbler till balkongen, matta till vardagsrummet, rustade upp lite med nytt i lägenheten när vi åter haft två inkomster.

7. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat mer, rört på mig mer, ätit mer hälsosamt. Istället blev det helt motsatt det jag gjorde under året.

8. Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig över att försöka bli gravid under 2014. Jag har varit orolig att det kanske inte skulle gå att bli gravid igen när det tog lite mer tid än sist. Detta önskar jag att jag kunde sluppit lite då det varit som ett grått moln över mig en hel del av året.

9. Hur tillbringar du nyår?
Det blir hemma hos oss även detta år, med familjen, god mat, fyrverkerier som vi tittar på från vår balkong och kanske lite roliga lekar som vi vuxna kan köra när sonen gått och lagt sig.

10. Vem saknade du?
Inte saknat någon under året särskilt. Det har funnits tid för umgänge med familj och vänner så jag känner att man fick sin bit av det sociala. Släktingar har jag god kontakt med via mail och skype så där har man också känt att man haft bra närvaro trots avståndet.

11. Finns det någonting du ångrar med 2014?
Inget jag ångrar alls det har varit ett fint år generellt. Kunde ha oroat mig lite mindre men det är ingeting jag ångrar egentligen.

12. Första eller andra halvan?
Jag tror första halvan var bättre rent hur jag mådde men samtidigt var ju andra halvan bra med då jag faktiskt är gravid nu och det känns magiskt att få uppleva detta igen. Dock mådde jag inte så bra första 3 månaderna av graviditeten och var ganska låg, mådde illa och livet var allmänt en pärs, så jag tror jag skriver första halvan ändå.

13. Hur tror du 2015 blir i sin helhet?
Det blir ett bra år ett med mycket nya utmaningar men som kommer att förändra dynamiken i vår familj genom att det kommer ännu en liten idivid i våra liv. Sonen ska bli storebror och vi föräldrar till ännu ett barn. Det känns redan otroligt och jag är redo för utmaningarna som väntar. Jag tror det kommer att kännas lättare denna gång med bebistiden och allt vad det innebär eftersom vi nu har erfarenhet i bagaget och vet hur man hanterar en liten och vilka olika saker som kan komma att ske. Jag känner mig säker på amningen denna gång och vet vilka knep jag ska använda mig av för att förbättra och göra amningen till en bättre upplevelse än starten med sonen. Jag kommer nog generellt vara lugnare mamma denna gång eftersom man idag har lite av facit på att saker och ting inte alltid är konstanta och att barn faktiskt växer upp och det blir lättare med tiden.

14. Var du utomlands något år 2014?
Det har inte rests så mycket i år faktiskt, men vi gjorde en resa till Norge och såg Geirangerfjorden. Som var en magisk resa, jag rekommenderar alla att besöka den platsen någon gång i sitt liv. Det är nog en av dom vackraste platserna på jorden.

15. Vad var det bästa och det sämsta med år 2014?
Det bästa är att jag får vara mamma till min älskade lilla kille som förgyller mina dagar med sin underbara lilla personlighet. Sedan är det självklart att jag återigen får uppleva magin med att få bära ett liv inom mig och se det växa. Det är absolut dom två bästa sakerna med detta år. Mina barn. Jag älskar att vara mamma. Det sämsta med 2014? Att jag inte känt mig nöjd med mig själv, det måste jag förändra och arbeta med framöver. Men det kommer tid för det antar jag.

16. Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?

Jag har tänkt och tänkt och tänkt. Men het seriöst jag har inga speciella datum att minnas under 2014. Inget som man måste komma ihåg ialf för vår del i familjen.

17. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har varit förkyld under året några få gånger. Men annars har jag haft ett bra år. Ledvärken är kvar så klart men annars utöver det är det väl ett okej hälsoår. Klarat mig ganska bra med tanken på att sonen varit sjuk så himla mycket under hösten. Dock har jag mått ganska dåligt som jag skrev tidigare under första trimestern av graviditeten.

18. Bästa köpet?
Min nya iPhone 6? Det var nog det enda jag köpt till mig själv under året som jag kan säga mer eller mindre var värt det. Min telefon var 2 år gammal och började verkligen gå mig på nerverna så det är skönt med en ny lur.

19. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag tror jag varit gladare, men det har funnits en del gråa moln med under året.

20. Blev du kär i år?

Blev och blev är det varje dag i mina två killar här hemma. Liten blir jag mer och mer kär i för varje dag som går. Vill äta upp hans gulliga kinder.

21. Favoritprogram på TV?
Årets serier har varit, The Walking Dead (börjar tröttna), Homeland, Devious Maids, gamla favvon Grey’s, The Fall, Suits, House of cards med flera.

22. Bästa boken du läste i år?
Skäms att erkänna det men har inte läst böcker i år. Har inte funnits tid till det känner jag.

23. Största musikaliska upptäckten?
Inga större nya upptäckter men mest spelade artister för i år blev inte helt oväntat KENT! Va ju på deras spelning i sommar. Enligt Spotify och deras årssummering för mig har jag lyssnat på spotify 36 368 minuter under 2014!

24. Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Firade den med tårta och presenter hemma hos oss, dagen innan firade vi även med smörgåstårta som pappa fixat.

25. Mina önskemål kring 2015:
Jag önskar att vi får en fantastisk 2015, att jag får ha en fortsatt bra graviditet, en lätt och bra andra förlossning och en bra start med bebis som kommer. Att bebisen är nöjd och slipper ont i magen från start och att vi hittar en bra dynamik tillsammans som familj. Att amningen går bra från start och att vi får en fin sommar tillsammans alla fyra. Hade varit mysigt att fara iväg på en liten resa till värmen tillsammans på hösten. Sen önskar jag goda besked från min moster, att hon vinner över cancern och den släpper taget om henne helt och försvinner väck!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s