Vi har blivit Bugabooägare

(Tidsinställt inlägg)

Då det är bekant för alla nu att vi ska bli föräldrar igen i maj/juni så är det kanske inte så konstigt att vi har varit i tankar om att köpa syskonvagn och grubblat en del på vad vi ska välja.

Först var det lite funderingar på om vi ens behövde köpa syskonvagn. Skulle vi klara oss med lite ståbräda? Sonen kommer vara 2 år och 5 månader ungf när bebis kommer och han har ju gått sen han var 10,5 månader så ja det går ingen nöd på honom va gäller att springa, gå, hoppa osv. Men, han älskar ju att åka vagn ännu. Vi är också inte sådana som bara sitter hemma och rör oss precis vid vårt hus och inget mer utan vi är ute en hel del på sommaren och går gärna promenader, besöker parker och ställen runt om där vi bor. Sumpan, Bromma, Kungsholmen, då jag inte tycker bil är det bekvämaste sättet att ta sig runt i närområderna (köerna är onödigt jobbiga) så går jag gärna, och jag har under föregående somrar gått låååångväga med sonen i vagn och det har fungerat super bra. Jag vill inte känna mig låst. Så ja det blev lixom mer och mer tydligt att en syskonvagn KOMMER att behövas. W älskar att åka i vagnen idag och han blev även superlycklig nu när vi köpte vagnen nedan och han fick åka i den, dels själv men också med sin kusin som kunde sitta i en sittdel bredvid honom.

Bugaboo Donkey Duo heter vagnen som vi köpt. Den är begagnad då jag inte tycker att det kändes rimligt att lägga ut multum på en syskonvagn och jag tror detta blir en bra vagn för oss närmsta 1,5-2 åren kanske.

När vi sökte vagn sist var vi ute och klämde och kände på en massa vagnar, även på Bugaboo, Cameleon (enkelvagnen i Bugaboos utbud) blev vi inte förtjusta i och jag är fortsatt inte intresserad av den typen av vagn då jag tycker dom tar så mycket pengar för den. Men Donkeyn var jag mer positiv till då redan för 2 år sedan när vi klämde och kände.  Troligen mest för att den är en sån fiffig vagn med funktion som att man kan göra om den från syskon till singelvagn och för att den har stora rörliga däck fram så den är enklare att köra. Dock tycker jag fortfarande att nypris för denna på sina 15500-16000 kr är alldeles för mycket pengar! Klart mycket bra andrahandsvärde på den men ändå smaka på siffran! Men allt är relativt så klart. Dömmer inte någon för att köpa dessa för nypris, har man råd och blir förälskad ser man så klart inte bara pengarna. 🙂 Vet ju jag när det gäller Apple prylar. Då minsann är 20 000 kr för en dator inte alls så farligt. Hahaha.

Men tillbaka till vagnen. Jag känner mig glad nu över att vi hittat en som vi gillade, till bra pris och att det också var nära till. Tjejen som sålde bodde i Bromma så det var bara en stenkast bort att åka till för att kolla, klämma och känna på den. Nu är den vår och någon som verkligen blev förtjust i den är sonen! Han klättrar in i den och tjuter av glädje. Jag tror han sitter mycket högre i denna så han tycker det är väldigt roligt att sitta i den, plus att han gillar bumpern (handtaget) och leker att han kör bil med den. Den påminner nog också honom lite om Babyzen Yoyo som han också älskar och gärna klättrar in i själv. Igår åkte han på utflykt med kusinen i vagnen och stormtrivdes att kunna sitta jämte henne.

Efter vi hade köpt den så jämförde jag liggdelarna mellan vår Emmaljunga och Bugaboon och det var en hel del skillnad viktmässigt och hur vikten är fördelad. Emmaljungans liggdel var mycket svår att bära på då hela suflettdelen vägde lixom mer och tippar gärna liggdelen mer åt det hållet, pluss att det inte riktigt går att bära den särskilt effektivt utan den har lixom två tyg handtag på vardera sida som skär in i fingrarna när man får ihop och ska bära i. Vikten fördelas lixom inte jämnlikt. Så det var inte lätt att släpa den för mig som har ledproblem. Bugaboos liggdel däremot är mer viktfördelad då sufletten är så lätt och handtaget är centrerad.  Så jag tror inte det blir några svårigheter för mig att göra om vagnen från duo läge till mono med ett naffs då liggdelen är så lätt och klickas av på ett naffs. Sen lossar man på 4 olika ställen och trycker in en knapp så förlängs/förkortas teleskoparmen vid tryck och tada du har duo/eller mono läge. Så lätt. Imponerande lätt. Nu ser jag fram emot fortsatt ledighet i mellandagarna nu och promenad med den och sonen. Ska bli spännande att vänja sig vid en ny vagn.

Emmaljungan ska jag tvätta ren och göra i ordning för att lägga ut på försäljning. Provar nog först i Emmaljunga/barnvangsgrupperna på facebook med diverse tillbehör annars åker den till Blocket. Fin vagn den med, med mycket sentimentalt värde för mig, så kommer kännas tungt att lämna ifrån sig den…

IMG_0590.JPG

IMG_0591.JPG

 

 

 

IMG_0585.JPG

 

 

IMG_0588.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s