Hur åker ditt barn? Framåtvänd eller bakåtvänd?

Ni föräldrar som läser min blogg, är ni noga med hur ert/era barn åker i bilen? Följer ni rekommendationerna som finns för att se till att era skatter åker säkert? För min del är detta en väldigt viktig sak och jag var väldigt noga vid val av bilbarnstol till vår son. Att han ska åka bakåtvänd är en självklarhet och det finns inga bortförklaringar. Trots att vår son har visat sig bli åksjuk ett par gånger när han åkt baklänges  (bl på vår långresa till Norge) har vi inte ens tänkt tanken på att vända honom framåtvänd.

Det handlar ju om så stor skillnad för barnet om en krock skulle uppstå. Jag får ont i magen vid tanken på hur många det är som slarvar med detta, och inte tänker på vilka konsekvenser detta kan leda till.

Dessa filmer nedan kan ni titta på så får ni se skillnaderna på att låta barnen åka framåtvända eller bakåtvända, det gör verkligen stor skillnad!

Detta är absolut inte reklam för något utan bara något som fick mig tänka till, och jag kände att kan man sprida kunskap och info vidare så är det fantastiskt!

 

Slutligen ser ni en infofilm kring vilka skador som kan uppstå och som är mer grafisk än krocktesterna.

(Inlägget är tidsinställt)

Annonser

4 reaktioner på ”Hur åker ditt barn? Framåtvänd eller bakåtvänd?

 1. Jag har skrivit många inlägg om detta förut och jag tycker precis som du att det finns inga undanflykter till att vända barnet framåt! I andra länder i Europa där barnet åker framåtvänt är statistiken så mycket sämre än i Sverige och talar sitt tydliga språk – fler barn med svåra skador eller död vid olyckor. Elis har alltid varit åksjuk och skulle mått bra av att åka framåt men hellre en nerspydd unge och il än en död unge!!! En del föräldrar har så dåliga argument dessutom som att ”jag har åkt med mitt barn framåtvänt och det har gått bra” Jaha, och hur många gånger har de krockat? Även om man krockar väldigt sällan så är det ändå inget man vill chansa på!

  Gilla

 2. Jag har skrivit många inlägg om detta förut och jag tycker precis som du att det finns inga undanflykter till att vända barnet framåt! I andra länder i Europa där barnet åker framåtvänt är statistiken så mycket sämre än i Sverige och talar sitt tydliga språk – fler barn med svåra skador eller död vid olyckor. Elis har alltid varit åksjuk och skulle mått bra av att åka framåt men hellre en nerspydd unge och il än en död unge!!! En del föräldrar har så dåliga argument dessutom som att ”jag har åkt med mitt barn framåtvänt och det har gått bra” Jaha, och hur många gånger har de krockat? Även om man krockar väldigt sällan så är det ändå inget man vill chansa på!

  Gilla

 3. Båda mina barn har suttit bakåtvända till efter att de har fyllt 4 år.

  Vet en del föräldrar som vänt på barnen tidigare för att de tycker barnen sitter obekvämt. Undra om barnen själva sagt att de sitter trångt med benen eller om det bara är vad föräldrarna tycker.
  Sedan finns det ju en hel del olika stolar att välja på beroende på längden på barnen och vad man har för bil.

  Gilla

 4. Båda mina barn har suttit bakåtvända till efter att de har fyllt 4 år.

  Vet en del föräldrar som vänt på barnen tidigare för att de tycker barnen sitter obekvämt. Undra om barnen själva sagt att de sitter trångt med benen eller om det bara är vad föräldrarna tycker.
  Sedan finns det ju en hel del olika stolar att välja på beroende på längden på barnen och vad man har för bil.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s